‘Păstrează-ţi energia, Rex!’ Trump spune că negocierile cu Phenianul sunt ‘pierdere de timp’

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump i-a transmis secretarului de stat Rex Tillerson să nu-şi mai ‘piardă vremea’ cu Coreea de Nord, la o zi după ce şeful diplomaţiei dezvăluise că Washingtonul se află în contact direct cu Phenianul, transmit DPA şi AFP, conform agerpres.

‘I-am spus lui Rex Tillerson, minunatul nostru Secretar de Stat, că îşi pierde vreme încercând să negocieze cu Little Rocket Man’ (Micul Om-Rachetă), a postat Donald Trump duminică pe Twitter, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-Un.


Citeşte şi: Anchetă ANTITERORISTĂ după atentatul din Marsilia. Două femei au fost UCISE – FOTO/VIDEO

‘… Conservă-ţi energia, Rex, vom face ceea ce trebuie făcut!’ a scris Trump.

Şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, a declarat sâmbătă, în cursul unei vizite la Beijing, că Washingtonul are deschise ‘linii de comunicare’ cu Phenianul pentru ‘a sonda’ voinţa regimului lui Kim Jong-Un de a se angaja în discuţii referitoare la programul nuclear.

‘Avem două sau trei canale deschise cu Phenian (…) Putem să le vorbim, le vorbim’, le-a dat asigurări Tillerson jurnaliştilor.

Citeşte şi: Primarul din Barcelona cere poliţiei să înceteze violenţele. Peste 460 de oameni au fost răniţi

Departamentul de Stat a indicat totuşi, la scurt timp după aceea, că Phenianul nu a manifestat ‘niciun semn de interes’ pentru negocieri cu SUA.

‘Oficialii nord-coreeni nu au arătat niciun semn că sunt interesaţi sau pregătiţi pentru discuţii privind denuclearizarea’, afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Departamentul are ‘câteva canale deschise’ pe care le poate folosi pentru a comunica cu oficiali ai regimului de la Phenian, a indicat purtătoarea de cuvânt.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.