Patriarhul Kirill al Rusiei: Regina a fost un ‘simbol al stabilităţii ‘

Publicat:

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a transmis vineri condoleanţe în legătură cu decesul reginei Elisabeta a II-a pe care a definit-o drept un ‘simbol al stabilităţii’ tradiţiilor seculare în Europă, relatează EFE şi Reuters, potrivit agerpres.

”Cu tristeţe am primit vestea morţii mamei Dumneavoastră, regina Elisabeta a II-a. Îmi exprim sincera simpatie Majestăţii voastre şi tuturor supuşilor Coroanei Britanice, care deplâng pierderea suferită”, se spune într-un mesaj transmis regelui Charles al III-lea.


Citeşte şi: TOATE competiţiile sportive SE OPRESC vineri în Marea Britanie – Black News

Kiril subliniază că domnia reginei Elisabeta a II-a s-a remarcat printr-o ‘dezvoltare dinamică a statului, a economiei, a societăţii şi a altor sfere’ ale vieţii Regatului Unit.

‘În tot acest timp, Majestatea sa a fost un simbol al stabilităţii, continuităţii şi perenităţii tradiţiilor seculare şi nu numai pentru ţara sa, ci pentru întreg continentul european’, a spus el.

Regina a fost un ‘exemplu de cea mai înaltă cultură’, afirmă patriarhul Kirill, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, în mesajul adresat regelui Charles al III-lea, al cărui conţinut a fost postat pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse spune că îşi aminteşte de vizita reginei Elisabeta a II-a în Rusia, care a avut loc în 1994, subliniind că a cunoscut-o personal pe regină în timpul unei călătorii în Regatul Unit.

‘A fost o persoană foarte deschisă, sociabilă, atentă la interlocutorul său, un exemplu de mare inteligenţă şi cultură vastă’, a conchis el.

Citeşte şi: Reacţii şi mesaje de condoleanţe din lumea întreagă după moartea REGINEI – Black News

Elisabeta a II-a a vizitat Rusia o singură dată, în octombrie 1994, când s-a întâlnit la Moscova cu primul preşedinte al Rusiei de după căderea URSS, Boris Elţîn.

Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, regina Elisabeta a II-a a decedat joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa şi de fiul său, prinţul Charles, care i-a succedat automat. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.