X

Patru avocaţi cunoscuţi au fost ARESTAŢI în Rusia

Justiţia rusă a plasat vineri în arest preventiv patru persoane acuzate de ‘tulburări masive’, înaintea unei noi manifestaţii neautorizate prevăzute pentru sâmbătă, la Moscova, la apelul opoziţiei care solicită alegeri libere, transmite AFP, potrivit agerpres.

Plasaţi în detenţie în aşteptarea procesului lor, Ivan Podkopaev, Kiril Jukov, Samariddin Radjabov şi Alexei Miniailo fac parte dintre persoanele inculpate în cadrul unei anchete privind manifestaţia opoziţiei din 27 iulie, reprimată dur de forţele de ordine ruse.

Citeşte şi: MASACRU în capitala Croaţiei: Şase oameni au fost împuşcaţi mortal!

Kiril Jukov şi Alexei Miniailo sunt avocaţi ai ONG-ului Agora, care militează pentru apărarea drepturilor omului în Rusia, iar Ivan Podkopaev este avocat pentru organizaţia OVD-Info, specializată în monitorizarea manifestaţiilor.

Samariddine Radjabov este un avocat independent.

Comitetul de anchetă rus, însărcinat cu investigarea marilor infracţiuni, a anunţat marţi că a identificat cel puţin 10 persoane care lansaseră ”apeluri la participare” la manifestaţia de sâmbătă.

Citeşte şi: Indigenii brazilieni câştigă o luptă importantă cu Jair Bolsonaro

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, şi mai mulţi dintre aliaţii săi au fost deja condamnaţi la pedepse scurte cu închisoarea pentru organizarea acestei manifestaţii.

Opoziţia denunţă respingerea candidaturilor independente la alegerile locale din 8 septembrie, care se anunţă dificile şi pentru candidaţii care susţin puterea, într-un context de nemulţumire socială.

Tags: AgoraAleksei NavalnîiAlexei MiniailoIvan PodkopaevKiril JukovmoscovaprotesterusiaSamariddin Radjabov
Categorii: Știrile zilei