X

Patru candidați la funcția de președinte pot începe colectarea de semnături pentru a fi înregistrați în cursa electorală ​

Patru candidați la funcția de președinte pot începe colectarea de semnături pentru a fi înregistrați în cursa electorală ​

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, vineri, primele patru grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Este vorba despre grupurile instituite de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” pentru susținerea lui Ion Chicu, cel creat de un grup de cetățeni în susținerea lui Vasile Tarlev, grupul anunțat de Partidul Socialiștilor în susținerea lui Alexandr Stoianoglo și cel al Blocul electoral „ÎMPREUNĂ”, creat în susținerea lui Octavian Țîcu, potrivit ziarulnational.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Grupurile de inițiativă vor colecta semnăturile susținătorilor până pe 20 septembrie 2024.

De asemenea, în cadrul ședinței de pe 23 august a fost înregistrat Partidul Comuniștilor din Republica Moldova în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, cu opțiunea „NU”.

Perioada de depunere a documentelor de înregistrare a grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova a început pe 21 august și se va încheia la 31 august curent.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Până acum, la autoritatea electorală centrală au depus documentele pentru înregistrare grupuri de inițiativă în susținerea a 12 candidați la funcția de șef al statului.

Totodată, partidele politice și blocurile electorale pot depune cerere de înregistrare în calitate de participant la referendum până pe 20 septembrie 2024.

Tags: CECMoldovapresedinteVasile Tarlev
Politică