Patru companii aeriene europene consideră că grevele controlorilor de trafic aerian din Franța încalcă legislația UE

Publicat:

Patru companii aeriene europene consideră că Franța încalcă legislația Uniunii Europene, deoarece grevele controlorilor de trafic aerian francezi restricționează libertatea de circulație, relatează BBC, potrivit mediafax.

Companiile Ryanair, Easyjet, Wizz Air și International Airlines Group (compania care deține British Airways și Iberia) își vor înregistra plângerea la Comisia Europeană.


Citește și : Grecia: Bilanțul incendiilor de vegetaţie din jurul Atenei a ajuns la 74 de morți

Controlorii de trafic aerian din Franța au organizat anul acesta mai multe greve, împotriva reformelor economice ale Guvernului.

„Dreptul de a protesta trebuie pus în balanță cu dreptul la liberă circulație”, a declarat Willie Walsh, directorul executiv al IAG.

„Pasagerii rutelor care trec prin spațiul aerian francez, în special deasupra Marsiliei și Mării Mediterane, sunt de asemenea victimele grevelor”, a adăugat acesta.

Nemulțumirea companiilor aeriene constă în faptul că pe timpul grevelor, spațiul aerian francez este închis pentru aeronave, ceea ce înseamnă că pasagerilor care zboară pe rute între statele membre UE li se refuză dreptul la liberă circulație.

Citește și : Juncker s-a consultat cu mai mulţi lideri europeni înainte de întâlnirea cu Trump

De asemenea, companiile sunt nemulțumite de faptul că grevele franceze au cauzat creșterea costurilor pentru combustibil, deoarece trebuie să parcurgă distanțe mai mari pentru a ocoli spațiul aerian francez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.