X

Patru extremişti greci au fost arestaţi după ce l-au bătut pe primarul din Salonic

Poliţia din Grecia a anunţat luni că au fost arestaţi patru presupuşi extremişti de dreapta în legătură cu atacul de duminică asupra primarului liberal din Salonic, relatează dpa, potrivit agerpres.

Unul dintre cei arestaţi a mărturisit că a luat parte la atacul verbal şi fizic în care primarul Yiannis Boutaris a fost uşor rănit.


Citeşte şi: Manevre militare ruseşti în Marea Azov. Circulaţia navelor ucrainene a fost restricţionată

Guvernul şi toate partidele parlamentare din Grecia, cu excepţia formaţiunii de extremă dreapta Zori Aurii, au condamnat incidentul şi au cerut aducerea responsabililor în faţa justiţiei.

Boutaris, în vârstă de 75 de ani, a fost atacat la un eveniment de comemorare a etnicilor greci ucişi de armata otomană în zona Mării Negre la începutul secolului al XX-lea, eveniment la care iau parte prin tradiţie familiile victimelor şi simpatizanţi ai dreptei. Primarul a fost atacat verbal, trântit la pământ şi s-a aruncat cu sticle înspre el, pentru ca în final să fie ajutat de un poliţist să se îndepărteze de la faţa locului.

Primarul din Salonic este cunoscut ca susţinător al unei relaxări a relaţiilor tradiţional încordate cu Turcia, precum şi al drepturilor minorităţilor, inclusiv ale celor sexuale, şi al caracterului multicultural al oraşului, al doilea ca mărime din Grecia. 

Citeşte şi: Ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile din SUA se poate încheia în toamnă

Tags: greciaprimarSalonicYiannis BoutarisZori Aurii
Categorii: Diaspora