Patru femei din Armata Națională vor face parte din contingentul KFOR-20

Publicat:

Patru femei din Armata Națională vor participa în premieră la misiunea de pacificare din Kosovo. Acestea vor face parte din contingentul KFOR-20, care va fi detașat în Balcani în luna ianuarie 2024.

În prezent, acestea se pregătesc intens pentru a putea face față provocărilor cot la cot cu colegii lor. Irina Chiosa este locotenent în Armata Națională. Ofițerul spune că a pledat pentru misiunea de pacificare KFOR pentru oportunitatea de a activa într-un teatru de operațiuni internaționale.


Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

„Am optat pentru misiunea de pacificare pentru a trece o nouă etapă în cariera mea militară. Sunt comandant de bază la funcția de comandant de secție. Am așteptări foarte mari, aș vrea să utilizez toate cunoștințele și să trec această misiune cu succes”, a explicat Irina Chiosa.

Contingentul Armatei Naționale urmează să fie format din 41 de militari care vor efectua misiuni de patrulare, dar și de deminare în Balcani.

„În premieră, au fost selectați militari doamne. Fiecare militar prin contract, categoria sergent, ofițer a avut ocazia să vadă criteriile în baza cărora a fost selectat, cerințele înaintate față de militari ca ei să corespundă pentru misiunea respectivă”, a menționat Vadim Bulgaru, șeful Direcției personal.

„Pentru misiunea din KFOR am optat pentru funcția de comandant de contingent. Această funcție presupune o pregătire mai înaintată. Posed studiile necesare pe care le-am desfășurat în țară pentru a face față la toate încercările care pot apărea în misiune”, susține militarul Petru Tutunaru.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

În prezent, R. Moldova detașează contingente de militari în misiunile de pacificare din Kosovo și Liban.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Informație privind evoluția activelor oficiale de rezervă în luna iunie 2024

Informație privind evoluția activelor oficiale de rezervă în luna iunie 2024 La 28 iunie 2024, activele oficiale de rezervă au constituit 5 288,61 mil. dolari...

Cum ajută România și alte state din regiune Ucraina să-și refacă infrastructura energetică

Cum ajută România și alte state din regiune Ucraina să-și refacă infrastructura energetică România își propune să identifice echipamente și materiale cu care să poată...

Trei posturi de televiziune sancţionate pentru încălcarea Codului serviciilor media audiovizuale

Trei posturi de televiziune sancţionate pentru încălcarea Codului serviciilor media audiovizuale Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat, în cadrul şedinţei de astăzi, cu amenzi în sumă...

„Trenul Durerii” ajunge mâine în Piața Marii Adunări Naționale

„Trenul Durerii” ajunge mâine în Piața Marii Adunări Naționale Mâine, începând cu ora 09.00, va fi lansată expoziția, aflată la cea de-a doua ediție. În...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.