Patru jurnalişti palestinieni au fost arestaţi pe străzile din Ierusalim – VIDEO

Publicat:

Poliţia israeliană a arestat vineri, la Ierusalim, patru jurnalişti ai postului Palestine TV, care are legături cu Autoritatea Naţională Palestiniană şi al cărui birou din Oraşul Sfânt a fost închis, au informat martori şi responsabili, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Potrivit Ministerului Informaţiilor palestinian, jurnaliştii Christine Renaoui, Dana Abu Shamsiyeh şi colegii lor Amir Abd Rabbo şi Ali Yassin au fost arestaţi dimineaţa devreme.


Citeşte şi: Pentagonul îşi creşte semnificativ contingentul din Orientul Mijlociu

Potrivit unor înregistrări video şi imagini transmise către AFP, arestările întreprinse de poliţia israeliană au fost operate aparent fără violenţă.

“Jurnaliştii şi profesioniştii din mass-media au devenit ţintă în cadrul unei campanii (a Israelului) menită să ascundă adevărul şi să modifice faptele” de pe teren la Ierusalim, a denunţat ministerul palestinian într-un comunicat.

Solicitată de AFP, poliţia israeliană nu a oferit deocamdată un răspuns, însă martori şi jurnalişti s-au adunat în faţa cartierului general al poliţiei din Ierusalim, în aşteptarea eventualei eliberări a jurnaliştilor.

Autorităţile israeliene au ordonat la 20 noiembrie închiderea pentru şase luni a mai multor organizaţii palestiniene de la Ierusalim, printre care şi birourile Palestine TV.

Citeşte şi: Putin vrea să reînnoiască rapid tratatul nuclear cu SUA

Israelul consideră întregul Ierusalim capitala sa, decizie nerecunoscută de comunitatea internaţională. La rândul lor, palestinienii speră să facă din Ierusalimul de Est, partea oraşului ocupată şi anexată de Israel în 1967, capitala viitorului stat la care aspiră.

“Voi continua să duc o politică fermă împotriva oricărei tentative a Autorităţii Palestiniene de a încălca suveranitatea noastră în capitală”, a declarat ministrul israelian pentru securitate internă Gilad Erdan pentru a justifica această măsură.

El a acuzat Palestine TV de “difuzarea unui conţinut antiisraelian şi antisionist”, în care “statul israelian este descris uneori drept responsabil de crime de război şi de epurare etnică”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.