Patru lideri catalani aflaţi în greva foamei în închisoare le-au trimis scrisori liderilor europeni

Publicat:

Patru lideri separatişti catalani aflaţi în greva foamei în închisoare au trimis scrisori la peste 40 de lideri europeni pentru a protesta împotriva modului abuziv în care susţin că au fost trataţi de justiţia spaniolă, transmite Reuters, scrie Agerpres.

“Suferim din cauza unui proces judiciar care încalcă drastic drepturile noastre fundamentale, inclusiv pe cel la prezumţia de nevinovăţie”, spun cei patru.


Citește și : ONU a adoptat un Pact mondial privind refugiaţii

Aceştia mai afirmă că justiţia spaniolă le tergiversează în mod deliberat cererile de apel pentru a-i împiedica să recurgă la justiţia europeană.

Cei patru au intrat în greva foamei mai devreme în decembrie tot pentru a protesta faţă de modul cum sunt trataţi de justiţie, dar – a precizat unul dintre ei săptămâna trecută pentru Reuters – nu au intenţia să-şi pună în pericol viaţa.

În total nouă lideri catalani sunt în închisoare, în aşteptarea procesului pentru rolul jucat în tentativa eşuată de secesiune de anul trecut, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi de acuzaţiile de deturnare de fonduri şi rebeliune ar putea fi condamnaţi la zeci de ani de închisoare.

Disputa dintre administraţia catalană şi Madrid s-a accentuat în ultimele săptămâni, iar negocierile sunt în impas, context în care pentru vineri sunt planificate manifestaţii proindependenţă în întreaga Catalonie. Premierul spaniol Pedro Sanchez este aşteptat vineri la Barcelona.

Citește și : Papa Francisc denunţă ”execuţiile” ordonate în anumite state

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.