X

Patru militanţi pro-democraţie din Hong Kong pledează vinovat la acuzaţia de subminare

Patru militanţi pro-democraţie din Hong Kong au pledat vinovat, vineri, la acuzaţia de subminare, o infracţiune care poate atrage pedepse de mai mulţi ani de închisoare în virtutea legii chineze privind securitatea Hong Kongului, act normativ impus de Beijing, transmite AFP, potrivit agerpres.

Cei patru militanţi – Wong Yat-chin, Chan Chi-sum, Chu Wai-ying şi Wong Yuen-lam, având vârste între 19 şi 21 de ani – au fost acuzaţi că au instalat standuri pe stradă pentru a promova ”revoluţia” contra guvernului chinez şi a incita la separatism.

Citeşte şi: Scumpirea petrolului şi gazelor A DUBLAT profitul şi vânzările grupului OMV – Black News

Ei riscă mai mulţi ani de închisoare în virtutea legii privind securitatea naţională care a fost impusă de Beijing fostei colonii britanice în anul 2020 pentru a pune capăt amplelor şi uneori violentelor manifestaţii pro-democraţie.

Acuzarea a menţionat mai ales că unul dintre militanţi ceruse publicului să nu utilizeze o aplicaţie guvernamentală de trasabilitate a COVID-19 şi să nu respecte restricţiile sanitare.

Peste 200 de persoane au fost arestate până în prezent pentru presupuse încălcări ale legii respective.

Citeşte şi: Ruşii vor CIOPÂRŢIREA Ucrainei (FOTO)! Ţara vecină ar rămâne doar cu regiunea Kiev – Black News

Uniunea Europeană a cerut joi abrogarea legii chineze privind securitatea Hong Kongului şi autorităţilor din fosta colonie britanică să ”se abţină de la aplicarea” actului normativ în cauză, la o zi după ce Comitetul ONU pentru Drepturile Omului a făcut o solicitare similară.

Hong Kongul a fost retrocedat Chinei de către Regatul Unit în 1997. Beijingul a garantat atunci un grad ridicat de autonomie pentru fosta colonie, inclusiv libertatea de exprimare, în cadrul unui aranjament cunoscut drept “o ţară, două sisteme”.

Tags: BeijingChan Chi-sumChinaChu Wai-yingComitetul ONU pentru Drepturile Omuluihong konguniunea europeanaWong Yat-chinWong Yuen-lam
Categorii: Știrile zilei