X

Patru morți în Chile, în urma unor incendii care au cuprins o zonă la sud de capitală

Zeci de incendii de vegetație au ars aproximativ 14.000 de hectare și au omorât patru oameni, au anunțat vineri autoritățile, în timp ce valul de căldură din timpul verii cuprinde o mare parte a țării sud-americane, potrivit Reuters, informează mediafax.

Decesele s-au produs în orașul Santa Juana din Biobio, o regiune situată la aproximativ 500 km sud de Santiago, capitala țării.

Citește și : China spune că SUA ar trebui ‘să nu se mai amestece’ în situaţia din Taiwan

Ministrul de interne, Carolina Toha, a declarat că victimele au murit în timp ce se aflau la volan și a precizat că guvernul evaluează și alte incidente, inclusiv rănile grave suferite de pompieri.

Guvernul a declarat stare de catastrofă în Biobio și în localitatea învecinată Nuble, ambele cu ferme și păduri, permițând desfășurarea de soldați și o mai mare coordonare în lupta împotriva incendiilor și în domeniul securității publice.

Sute de case au fost avariate în timp ce 39 de incendii fac ravagii în întreaga țară, a declarat Toha, incendiile fiind concentrate în Nuble și Biobio, precum și în regiunea La Araucania.

„Condițiile din următoarele zile vor fi riscante”, a declarat Toha jurnaliștilor.

Președintele Gabriel Boric și-a scurtat vineri vacanța de vară și s-a deplasat la Nuble și Biobio, care au împreună o populație de aproape 2 milioane de locuitori.

Unele familii s-au refugiat în adăposturi, potrivit agenției chiliene pentru dezastre Senapred.

Incendiile au perturbat traficul pe autostrăzile din zonele afectate, iar numeroase municipalități au fost evacuate.

Citește și : Pentagonul menţine poziţia că balonul din China este un dispozitiv de spionaj

Prognozele meteorologice de vineri prevedeau temperaturi de peste 38 de grade Celsius în capitala Nuble, Chillan.

De asemenea, sunt așteptate vânturi puternice în zonă, care riscă să agraveze condițiile de incendiu, a avertizat Corporația Națională a Pădurilor.

Tags: Carolina TohaChileincendiipompieri
Categorii: Știrile zilei