Patru morţi în Portugalia şi Spania în furtuna Elsa

Publicat:

Vânturile puternice şi ploile torenţiale cauzate de furtuna Elsa s-au abătut asupra Peninsulei Iberice în noaptea de joi spre vineri, provocând moartea a cel puţin patru persoane în Spania şi Portugalia, informează AFP, scrie agerpres.

Vineri dimineaţă, legăturile maritime dintre Maroc şi Spania în strâmtoarea Gibraltar au fost întrerupte din cauza vremii nefavorabile.


Citește și : Parlamentul german aprobă pachetul de combatere a schimbărilor climatice

Pentru Spania, Portugalia, dar şi pentru coasta atlantică a Franţei sunt prognozate noi intemperii, odată cu sosirea sâmbătă a furtunii “Fabien”.

În Portugalia, un bărbat a murit într-un accident rutier cauzat de căderea unui copac în regiunea Setubal, la 50 de kilometri sud de Lisabona, iar un altul în urma prăbuşirii unei case din districtul Viseu, la 300 kilometri nord de capitală.

În aceeaşi regiune, un al treilea bărbat este dat dispărut, iar serviciile de urgenţă se tem că acesta a fost măturat de viituri în timp ce conducea un tractor pe un drum care s-a prăbuşit parţial.

În Spania, un bărbat a murit în urma unei alunecări de teren în munţii din Asturia, în nordul ţării, unde au fost înregistrate rafale de 160 kilometri/oră, iar un altul, după prăbuşirea unui zid într-un parc din Santiago de Compostela, în nord-vestul peninsulei.

Citește și : Putin respinge acuzaţiile privind ingerinţe în activităţile politice din Marea Britanie

Acalmia relativă constatată vineri va fi însă de scurtă durată, deoarece furtuna Fabien va ajunge sâmbătă pe teritoriul portughez, aducând cu ea noi precipitaţii şi rafale de vânt care vor ajunge la 120 kilometri/ oră în regiunile muntoase.

Cu toate acestea, impactul acestei a doua furtuni se aşteaptă să fie mai puţin intens, potrivit Institutul meteorologic portughez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.