Patru morți într-un atac comis asupra unui punct de control în vestul Libiei

Publicat:

Patru persoane au fost ucise într-un atac comis joi de bărbaţi înarmaţi asupra unui punct de control de securitate în vestul Libiei, a anunţat Ministerul de Interne, informează dpa, potrivit agerpres.

De asemenea, şapte persoane au fost rănite în acest atac comis la punctul de control situat între oraşele Zliten şi Khoms, a adăugat ministerul, potrivit agenţiei oficiale de presă a Libiei, LNA.


Citește și : Germania nu va mai expulza solicitanţi de azil uiguri în China

Toate victimele fac parte din personalul de securitate, potrivit ministerului.

Un atacator a fost de asemenea ucis de forţele de securitate într-un schimb de focuri ulterior, a declarat ministerul. Ceilalţi atacatori au fugit.

Până în prezent, nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atac, pe care autorităţile l-au numit un act de terorism.

Potrivit unui martor, atacul a fost comis de un singur trăgător despre care se crede că are legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic (SI).

Libia a fost cuprinsă de haos după răsturnarea dictatorului Muammar Gaddafi printr-o revoltă în 2011.

Ţara este împărţită între două guverne rivale: unul în capitala Tripoli şi celălalt în oraşul Tobruk din est. Fiecare este susţinut de miliţii rivale.

Statul Islamic a profitat de anarhia din Libia pentru a se extinde în această ţară bogată în petrol.

Citește și : Naţiunile Unite denunţă restricţiile impuse de unele ţări din America Latină la primirea refugiaţilor din Venezuela

La sfârşitul anului 2016, gruparea a fost expulzată din bastionul ei, Sirte, oraşul natal al lui Gaddafi, după o campanie susţinută de SUA.

Cu toate acestea, membri ai grupării extremiste SI se presupune că sunt activi în zonele deşertice ale Libiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni Pe 5 și 6 octombrie, iubitorii de...

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.