X

Patru morți într-un atac comis asupra unui punct de control în vestul Libiei

Patru persoane au fost ucise într-un atac comis joi de bărbaţi înarmaţi asupra unui punct de control de securitate în vestul Libiei, a anunţat Ministerul de Interne, informează dpa, potrivit agerpres.

De asemenea, şapte persoane au fost rănite în acest atac comis la punctul de control situat între oraşele Zliten şi Khoms, a adăugat ministerul, potrivit agenţiei oficiale de presă a Libiei, LNA.

Citește și : Germania nu va mai expulza solicitanţi de azil uiguri în China

Toate victimele fac parte din personalul de securitate, potrivit ministerului.

Un atacator a fost de asemenea ucis de forţele de securitate într-un schimb de focuri ulterior, a declarat ministerul. Ceilalţi atacatori au fugit.

Până în prezent, nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atac, pe care autorităţile l-au numit un act de terorism.

Potrivit unui martor, atacul a fost comis de un singur trăgător despre care se crede că are legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic (SI).

Libia a fost cuprinsă de haos după răsturnarea dictatorului Muammar Gaddafi printr-o revoltă în 2011.

Ţara este împărţită între două guverne rivale: unul în capitala Tripoli şi celălalt în oraşul Tobruk din est. Fiecare este susţinut de miliţii rivale.

Statul Islamic a profitat de anarhia din Libia pentru a se extinde în această ţară bogată în petrol.

Citește și : Naţiunile Unite denunţă restricţiile impuse de unele ţări din America Latină la primirea refugiaţilor din Venezuela

La sfârşitul anului 2016, gruparea a fost expulzată din bastionul ei, Sirte, oraşul natal al lui Gaddafi, după o campanie susţinută de SUA.

Cu toate acestea, membri ai grupării extremiste SI se presupune că sunt activi în zonele deşertice ale Libiei.

Tags: atacatacatorLNAMuammar Gaddafistat islamicterorismtripolivictime
Categorii: Știrile zilei