X

Patru morţi şi 11 răniţi într-un atac cu bombă asupra unei dube a poliţiei în vestul Pakistanului

Cel puţin patru oameni au fost ucişi, între care un poliţist, şi alţi 11 au fost răniţi luni într-un atac cu bombă asupra unui convoi al poliţiei într-o piaţă din oraşul Quetta, situat în vestul Pakistanului, transmite EFE, potrivit agerpres.  

Explozia a avut loc la ora locală 04.35 (09.35 GMT) când “o dubă de patrulare a poliţiei regionale a fost atacată în Piaţa Kandahari din Quetta”, a declarat pentru EFE ofiţerul Ghulam Farid.

Citește și: Taiwanul ‘condamnă energic manevrele provocatoare’ ale Chinei

“În urma exploziei, patru persoane, între care un agent de poliţie, au fost ucise şi alte 11 rănite”, a confirmat acesta.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili natura exploziei, care deocamdată nu a fost revendicată de niciun grup armat.

În spatele majorităţii acestor incidente se află gruparea talibană pakistaneză Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) sau grupări separatiste locale, ale căror operaţiuni s-au intensificat de la venirea la putere a talibanilor în Afganistan, în august 2021.

Pe 6 martie, cel puţin 10 oameni au murit, între care nouă ofiţeri de poliţie, iar alţi 13 au fost răniţi când un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer lângă o furgonetă a poliţiei în conflictuala provincie Baluchistan, din sudul Pakistanului.

Situaţia s-a deteriorat şi mai mult din decembrie anul trecut, când gruparea pakistaneză a anunţat încetarea unui armistiţiu încheiat cu o lună înainte cu Islamabadul, pe care l-a acuzat că nu şi-a respectat angajamentele asumate în cadrul negocierilor de pace.

Citește și: Beijingul avertizează: Independenţa Taiwanului este incompatibilă cu pacea

Luna ianuarie a fost luna cu cea mai ridicată mortalitate din punct de vedere al insurgenţei din iulie 2018, cu cel puţin 134 de morţi şi 254 de răniţi în 44 de atacuri, potrivit Institutului de Studii asupra Conflictelor şi Securităţii din ţara asiatică.

Tags: atacbombaGhulam FaridpakistanQuetta
Categorii: Sinteze