X

Patru persoane au fost arestate în Londra pentru antisemitism – VIDEO

Patru bărbaţi suspectaţi că au lansat insulte şi ameninţări antisemite de la bordul unei maşini din Londra au fost reţinuţi, a anunţat duminică seara poliţia, condamnând acest incident care a fost filmat şi distribuit pe reţelele de socializare, potrivit AFP şi agerpres.

Înregistrarea video cu incidentul a suscitat numeroase reacţii de indignare, premierul Boris Johnson denunţând un ‘rasism ruşinos’ care ‘nu-şi are locul’ în societatea britanică. Liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, a calificat la rândul său aceste acte ‘profund respingătoare’.

Vezi şi: Raidurile israeliene din Gaza continuă, după ce duminică au fost ucişi 42 de palestinieni – Black News

Imaginile postate pe reţelele de socializare arată un convoi de maşini acoperite cu drapeluri palestiniene trecând duminică după-amiază prin Finchley Road, un cartier din nordul Londrei, unde trăieşte o comunitate de etnici evrei. Un ocupant al unuia dintre vehicule proferează injurii şi ameninţări antisemite printr-un megafon.

Incidentul a avut loc la o zi după o manifestaţie propalestiniană la Londra la care au participat mii de persoane, pe fondul confruntărilor dintre Israel şi mişcarea palestiniană radicală Hamas în Fâşia Gaza.

Un vehicul a fost identificat de către forţele de ordine şi patru bărbaţi au fost arestaţi sub suspiciunea de infracţiuni de ordine publică cu circumstanţe agravante de rasism, a declarat poliţia londoneză duminică seara.

‘Acest comportament este destul de şocant şi nu va fi tolerat. Înţeleg că aceasta a putut provoca îngrijorări considerabile în cadrul comunităţii evreieşti şi vom organiza patrule suplimentare’ în cartierele vizate, a afirmat inspectorul Jo Edwards, responsabil de operaţiunile poliţiei, în comunicat.

Citeşte şi: O tribună plină cu oameni S-A PRĂBUŞIT într-o sinagogă din Cisiordania (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a confirmat luni pentru Sky News că va dispune întărirea prezenţei poliţiei în preajma sinagogilor, şcolilor şi în cartierele unde trăieşte o importantă comunitate evreiască pentru a calma populaţia.

Subliniind ‘impactul acestui comportament criminal care răspândeşte frica în rândul evreilor din Londra şi din toată ţara’, Sadiq Khan a cerut ‘să nu aducem conflictele (care apar) la 3.000 de kilometri distanţă în capitală’.

Tags: antisemitismBoris JohnsonFinchley RoadJo EdwardsKeir Starmerlondramarea britanieSadiq Khan
Categorii: Externe