Patru persoane au fost rănite după ce un bărbat a intrat cu maşina în pietoni într-un oraş din Germania

Publicat:

Poliţia din Germania a reţinut marţi un bărbat german sub suspiciunea că a intrat cu maşina într-o mulţime de oameni în oraşul Bottrop din nord-vestul ţării, rănind patru persoane, autorităţile fiind de părere că foarte probabil a fost vorba de un atac xenofob, relatează Reuters, scrie agerpres.

Bărbatul, care a fugit de la locul scenei, a făcut comentarii rasiste când a fost oprit şi arestat ulterior, conform unui comunicat al poliţiei şi procurorilor.


Citește și : Donald Tusk felicită România pe Twitter cu ocazia preluării preşedinţiei Consiliului UE

“Investigatorii suspectează că a fost vorba de un atac deliberat care ar putea ave legătură cu viziunile xenofobe ale şoferului”, se arată în comunicat.

“În plus, investigatorii au informaţii preliminare conform cărora şoferul ar avea probleme psihice”, mai menţionează poliţiştii şi procurorii.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a spus că printre răniţi se numără cetăţeni sirieni şi afgani, dar nu a oferit informaţii suplimentare. Ea a mai precizat că unul dintre răniţi se află încă în spital.

Atacul a avut loc după miezul nopţii de Revelion într-o piaţă aglomerată din Bottrop.

Citește și : Opt răniți, în urma unui presupus atac terorist cu vehiculul la Tokyo

Anterior, suspectul a îndreptat maşina spre un alt pieton, care a reuşit să scape fără a fi rănit, conform comunicatului. El ar fi luat ca ţintă de asemenea oamenii dintr-o staţie de autobuz după ce a fugit de la locul atacului din Bottrop.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.