Patru persoane au murit în sud-estul Africii de Sud în urma unor ploi torenţiale şi a unei tornade

Publicat:

Patru persoane au murit în provincia KwaZulu-Natal (sud-estul Africii de Sud) în urma unor ploi torenţiale şi a unei tornade, au anunţat joi autorităţile, potrivit AFP, scrie agerpres.   

Vântul puternic şi precipitaţiile căzute au avariat drumuri şi au inundat case şi canalizări. O tornadă a lovit apoi marţi nordul oraşului portuar Durban.


Citește și : Cei mai importanţi generali ruşi au dispărut din peisajul public

“Din nefericire, până în prezent, a fost confirmat decesul a patru persoane”, a precizat Departamentul pentru gestionarea dezastrelor într-un comunicat.

Trei dintre acestea au murit în Durban, iar o a patra în altă parte în provincia KwaZulu-Natal, potrivit comunicatului, care a precizat că o a cincea persoană este dată dispărută şi alte 150 au rămas fără adăpost.

Precipitaţii de o asemenea amploare sunt rare în această perioadă a anului, întrucât sezonul ploios din KwaZulu-Natal se înregistrează de obicei între lunile noiembrie şi martie, au precizat autorităţile.

În aprilie 2022, provincia a fost afectată de cele mai grave inundaţii înregistrate recent, cu peste 400 de morţi la Durban şi în împrejurimi.

Citește și : Prigojin şi Lukaşenko s-ar putea ‘trăda’ în orice moment unul pe altul

Episoadele de inundaţii şi alte fenomene meteorologice extreme devin mai puternice şi mai frecvente în acelaşi timp cu încălzirea planetei, au avertizat experţii în domeniu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în această săptămână servicii stomatologice copiilor din raioanele Cahul...

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei Președinta Maia Sandu condamnă atacurile barbare ale Rusiei împotriva Ucrainei. Citește și:  Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am...

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie A avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS)....

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional În această săptămână, Chișinăul devine centrul financiar internațional. Circa 100 de reprezentanți ai băncilor centrale și ai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.