X

Patru persoane au murit în timpul bombardamentelor de la Herson

Patru persoane au murit și cinci au fost rănite în timpul bombardamentelor lansate marți, de ruși, asupra orașului Herson, anunță reprezentanții armatei ucrainene, informează mediafax.

Artileria rușilor a atacat mai multe cartiere ale orașului Herson, omorând patru persoane și rănind cinci, a anunțat marți administrația militară regională.

Citește și : Peskov vorbeşte despre o nouă candidatură a lui Putin

„În total, patru persoane au fost ucise și cinci rănite în regiunea Herson ca urmare a loviturilor armatei ruse. Una dintre persoanele ucise este un locuitor în vârstă de 71 de ani, care a suferit răni provocate de schije. O femeie a fost salvată de sub dărâmăturile casei sale. Medicii fac acum tot posibilul pentru a o salva”, au anunțat ucrainenii, potrivit CNN.

Satul Komyshany, aflat la vest de oraș, a fost și el bombardat. Un bărbat de 45 de ani a fost ucis, în timp ce o femeie de 68 de ani a murit în Mykolaivka.

În ultimele luni, forțele rusești au bombardat aproape zilnic zonele din Herson aflate sub control ucrainean. Atacurile pornesc de pe malul estic al Niprului, pe care rușii îl controlează.

Citește și : Rusia nu va relua discuţiile nucleare START până când Washingtonul nu va asculta Moscova

Tot marți, Comandamentul Operațional de Sud al armatei ucrainene a dezvăluit că rușii utilizează ocazional grupuri de sabotaj în estuarul Niprului. „Unitățile noastre au distrus două astfel de ambarcațiuni”, a precizat Comandamentul.

Tags: HersonKomyshanyMykolaivkaNipru
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina