X

Patru persoane au murit şi o alta este dată dispărută după o avalanşă produsă în regiunea Tirol din Austria

Patru persoane au fost ucise şi o alta este dată dispărută după o avalanşă care s-a produs în regiunea Tirol din Austria, au anunţat vineri reprezentanţii serviciilor de urgenţe din această ţară, relatează DPA, potrivit agerpres

Avalanşa s-a produs în proximitatea oraşului Spiss, situat lângă graniţa cu Elveţia. Deocamdată nu sunt cunoscute informaţii despre originile şi identităţile victimelor.

Citește și : India a înregistrat peste 500.000 de decese asociate COVID-19

Potrivit Reuters, o altă persoană prinsă în acea avalanşă fatală a suferit răni minore. Elicoptere de salvare din Elveţia şi Austria au fost trimise la faţa locului, a precizat Patrick Ortler, coordonatorul serviciilor de urgenţe din provincia Tirol.

Vineri, 13 avalanşe s-au produs în regiunea Tirol până la ora prânzului. În populara staţiune de schi Solden, o avalanşă a îngropat sub zăpadă cinci practicanţi ai sporturilor de iarnă pe o pistă securizată. Cele cinci persoane au fost găsite în viaţă şi salvate de echipajele de intervenţie.

Conform Reuters, practicarea sporturilor de iarnă a devenit neobişnuit de periculoasă în Munţii Alpi, după ce ninsorile abundente din ultima perioadă au fost urmate de câteva zile cu o vreme mai călduroasă.

Citește și : Omul care încearcă să-l dea jos de la putere pe Boris Johnson

Tags: AustriaElvetiatirol
Categorii: Diaspora