Patru polițiști de frontieră, sancționați disciplinar cu concediere

Publicat:

Patru polițiști de frontieră, sancționați disciplinar cu concediere

Patru funcționari publici cu statut special ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au fost sancționați disciplinar cu concediere, după ce au comis încălcări, informează Poliția de Frontieră.

„Trei polițiști de frontieră au fost sancționați pentru autorizarea trecerii ilegale a frontierei de stat prin punctul de trecere la hotarul moldo-ucrainean a cetățenilor Ucrainei, în lipsa prezenței fizice a acestora în punctul de trecere, potrivit jurnal.md.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

În cazul celui de-al patrulea polițist de frontieră ce deținea funcție de conducere, s-a constatat încălcarea repetată a disciplinei de serviciu pe parcursul unui an, prin neexecutarea atribuțiilor și misiunilor personalului din subordine pe perioada schimbului”, precizează Poliția de Frontieră.

Poliția de Frontieră subliniază că astfel de comportamente NU sunt tolerate și sunt contrare misiunii instituției de a implementa politica de stat în domeniul gestionării integrate a frontierei de stat a Republicii Moldova.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

„Inspectoratul are ca obiectiv asigurarea unui control eficient al frontierei, în conformitate cu standardele legale și internaționale, pentru a combate criminalitatea transfrontalieră și a asigura un nivel ridicat de securitate, în timp ce respectă în același timp drepturile fundamentale ale indivizilor și promovează libera circulație a persoanelor”, Poliția de Frontieră.

IGPF spune că a sesizat și Procuratura specializată pentru a investiga și a lua măsurile corespunzătoare în aceste cazuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘The Death of Slim Shady’, al 12-lea album semnat Eminem, va fi disponibil în 12 iulie

VIDEO - 'The Death of Slim Shady', al 12-lea album semnat Eminem, va fi disponibil în 12 iulie "The Death of Slim Shady (Coup de...

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.