Patru profesori universitari americani, răniți într-un atac în China

Publicat:

Patru profesori universitari americani, răniți într-un atac în China

Patru profesori universitari americani care lucrau în China au fost atacaţi şi răniţi, aparent într-o agresiune cu armă albă, potrivit angajatorului lor, a doi membri ai Congresului SUA şi Washingtonului, relatează AFP, Reuters şi DPA.

Atacurile asupra cetăţenilor străini, în special occidentali, sunt extrem de rare în China, unde străzile sunt în general sigure. Numărul atacurilor fizice este semnificativ mai mic decât în Statele Unite sau Europa de Vest.


Colegiul Cornell, situat în statul american Iowa, a precizat că cei patru americani lucrează ca profesori pentru această instituţie de învăţământ superior şi participau la un schimb academic în China, potrivit AFP.

Ei au fost răniţi într-un “incident grav”, a subliniat universitatea.

“Am fost în contact cu toţi cei patru profesori şi îi asistăm în această perioadă”, a declarat preşedintele colegiului, Jonathan Brand, potrivit DPA.

“Nu au existat studenţi care să participe la acest program”, a adăugat el.

O membră din Iowa a Camerei Reprezentanţilor din SUA, Ashley Hinson, a scris pe X că este “îngrozită” că cei patru americani au fost “înjunghiaţi brutal”.

La rândul său, Adam Zabner, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Iowa, a declarat pentru Reuters că fratele său este una dintre victime.

“Fratele meu, David Zabner, a fost rănit la braţ în timpul unui atac prin înjunghiere în timp ce vizita un templu din oraşul Jilin, China”, a spus el.

Grupul vizita un templu din Parcul Beishan când au fost atacaţi de un bărbat cu un cuţit, a adăugat el. Nu există încă informaţii despre motivul atacului.

Fotografii despre care se spune că arată victimele întinse pe pământ acoperite de sânge au apărut pentru scurt timp pe platformele de socializare chineze.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că este “la curent cu relatările privind o agresiune cu armă albă la Jilin”, un oraş din nord-estul Chinei, situat în provincia cu acelaşi nume.

Autorităţile chineze nu au făcut încă niciun comentariu despre acest presupus atac.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fostul portar al Germaniei, Jens Lehmann, amendat cu 135.000 de euro după ce a deteriorat garajul vecinului său cu o drujbă

Fostul portar al Germaniei, Jens Lehmann, amendat cu 135.000 de euro după ce a deteriorat garajul vecinului său cu o drujbă Jens Lehmann a fost...

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni Uniunea Europeană examinează posibile soluții de oferire a unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni...

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite Serviciul Național de Sănătate (NHS) a avertizat că un număr tot...

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive În contextul desfășurării unor competiții sportive, traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.