X

Patru școli din Chișinău vor începe anul școlar duminică, 1 septembrie

Patru școli din Chișinău vor începe anul școlar duminică, 1 septembrie

Cele mai multe şcoli din Chişinău vor organiza pe 2 septembrie festivităţile dedicate începerii anului şcolar. Doar în patru instituţii de învăţământ, din suburbiile municipiului, primul clopoţel va suna duminică, în prima zi de toamnă. Informaţia a fost confirmată de Andrei Pavaloi, secretarul adjunct al Direcţiei Educaţie din Primărie, potrivit tvrmoldova.md.

Andrei PAVALOI, şef adjunct, Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport: „Am venit cu o sugestie către colegii din instituţii ca acest lucru să fie făcut în data de 2 septembrie, atunci când începem nemijlocit activităţile şcolare. Am făcut acest lucru şi din considerentul că, urmare a sondajelor care au fost făcute în instituţiile educaţionale, în proporţie de aproximativ 95 la sută, instituţiile au ales data de 2 septembrie.”

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Săptămâna trecută, Ministerul Educației a anunțat că instituțiile de învățământ pot decide singure data și ora manifestărilor de începere a anului şcolar. Prima lecție din acest an de studii va fi sub genericul “Împreună pentru pace” și va fi obligatorie pentru toate instituțiile de învățământ publice sau private. Cu sprijinul Consiliului Europei, diriginţii au primit materiale didactice adaptate vârstei elevilor pentru a putea desfăşura această lecţie tematică.

Tags: chisinauscoli
Social