Patru sirieni, bătuți și jefuiți într-o pădure din Transnistria. Făptașii – condamnați

Publicat:

Patru sirieni, bătuți și jefuiți într-o pădure din Transnistria. Făptașii – condamnați

Au ademenit patru cetățeni sirieni în Transnistria, i-au bătut, i-au deposedat de bunuri și i-au abandonat într-o pădure. Unul dintre făptași a fost condamnat la opt ani de pușcărie.

Citește și: Alertă la Parlament! Toți angajații sunt evacuați din clădire


Procuratura municipiului Bender anunță că, prin sentința Judecătoriei Căușeni, sediul Central, un tânăr de 29 de ani din Tiraspol, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie comisă prin participație.

Procurorii de la Bender au formulat acuzația împotriva inculpatului și a altor trei complici pentru comiterea atacului tâlhăresc împotriva a patru persoane de naționalitate arabă, în scopul de a sustrage bunurile acestora.

Aceștia au fost ademeniți și transportați în regiunea transnistreană pentru a ascunde urmele infracțiunii. Făptuitorii au selectat victimele – cetățeni ai Republicii Arabe Siriene, aflați pe teritoriul Republicii Moldova cu intenția de a desfășura o afacere de vânzare-cumpărare a fructelor.

Au pregătit locul comiterii infracțiunii și, sub pretextul prezentării unor depozite cu fructe, au creat condiții pentru săvârșirea acestui act ilegal pe teritoriul controlat de autoritățile neconstituționale ale regiunii transnistrene.

Astfel, în seara zilei de 21 ianuarie 2023, cele patru victime au fost transportate din municipiul Chișinău, în pădurea din regiunea satului Chițcani, raionul Căușeni.

Acolo au fost agresați, amenințați cu o armă de foc și bătuți cu pumnii și picioarele, pe rând. Între timp, ceilalți erau păziți într-o gospodărie din localitatea respectivă, fiind de asemenea amenințați cu moartea.

Victimele au fost deposedate de toate mijloacele financiare pe care le aveau asupra lor, inclusiv telefoanele mobile și actele personale. Prejudiciul material estimat se ridică la suma de 100 000 lei.

Inculpatul a pledat nevinovat.Doi complici ai săi au fost anunțați în căutare, iar al treilea a fost condamnat printr-o sentință anterioară la 5 ani și 8 luni de închisoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.