Patru soldaţi iranieni au fost eliberaţi din Pakistan

Publicat:

Patru soldaţi iranieni deţinuţi de o grupare extremistă au fost eliberaţi în Belucistan, provincie instabilă din sud-vestul Pakistanului, la graniţa cu Iranul şi Afganistanul, a anunţat joi armata pakistaneză, informează AFP, potrivit agerpres.

Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat în districtul Chagi, vast teritoriu arid la frontiera celor trei ţări. “După schimburi de focuri, cei patru iranieni au fost găsiţi”, se spune în comunicatul armatei.


Citește și: Ani grei de închisoare pentru zeci de avocați turci

Potrivit comunicatului, care nu precizează nici data de eliberare, nici despre ce grupare extremistă este vorba, militarii vor fi predaţi autorităţilor iraniene.

În octombrie anul trecut, gruparea Jaish al-Adl (“armata justiţiei”, jihadistă şi separatistă) a capturat 12 membri ai forţelor de securitate iraniene lângă frontiera pakistaneză. Cinci dintre ei au fost eliberaţi şi predaţi Iranului de către Islamabad.

Citește și: Explozii puternice la Kabul, la sărbătoarea Anului Nou. Cel puțin doi oameni au murit

Relaţiile între cele două ţări vecine s-au tensionat recent, când Teheranul a acuzat Islamabadul că susţine Jaish al-Adl, după ce gruparea a revendicat la mijlocul lui februarie un atentat sinucigaş în care au fost ucişi 27 de soldaţi iranieni.

Considerată organizaţie teroristă de Teheran, Jaish al-Adl a fost formată în 2012 de foşti membri ai unei organizaţii sunite extremiste, care au desfăşurat o rebeliune în Sistan-Belucistan până în 2010.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.