X

Patru turişti, dintre care doi americani, au fost ucişi, loviţi de o maşină în sudul Tadjikistanului

Patru turişti străini care se deplasau în grup cu bicicletele în sudul Tadjikistanului au fost ucişi şi alţi trei răniţi duminică, loviţi de o maşină, au anunţat autorităţile acestei ţări din Asia Centrală, relatează AFP, potrivit agerpres.

Accidentul s-a produs în regiunea Danghara, la 150 de kilometri sud de capitala Duşanbe, a declarat Ministerul tadjik de Interne înr-un comunicat, adăugând că şoferul a fugit după incident.

Citește și : Spania: Peste 200 de migranți salvați în Mediterana

“Trei străini şi-au pierdut viaţa pe loc, iar altul a murit la spital din cauza rănilor”, a adăugat ministerul, potrivit căruia alţi trei turişti din acelaşi grup au primit îngrijiri medicale.

Contactat de AFP, Ministerul tadjik de Interne a precizat că grupul de turişti era compus din doi americani, doi olandezi şi alţi trei străini, fără să precizeze naţionalitatea persoanelor ucise.

Potrivit ambasadei Statelor Unite în Tadjikistan, două dintre persoanele ucise erau americani.

În cursul serii, forţele de ordine au anunţat că au împuşcat două persoane şi au arestat alta în cadrul unei operaţiuni speciale declanşate după accident pentru a-i găsi pe autorii acestuia.

“O persoană a fost arestată, alte două au opus rezistenţă în momentul arestării şi au fost ucise”, a declarat Ministerul de Interne, fără să precizeze dacă suspecţii aveau legături cu vreo organizaţie radicală.

Citește și : Trump și Juncker au discutat şi probleme legate de agricultură (Steven Mnuchin)

Tadjikistanul, mică ţară din Asia Centrală cu o populaţie majoritar musulmană şi care este cea mai săracă dintre fostele republici sovietice, este condusă cu o mână de fier de preşedintele Emomali Rahmon din anul 1992.

Tags: Asia CentralăincidentstrainiTadjikistanturisti
Categorii: Știrile zilei