Paul Manafort I-A MINȚIT pe procurorii americani

Publicat:

Un judecător federal american a decis miercuri că Paul Manafort, fostul şef de campanie al preşedintelui Donald Trump, i-a minţit pe procurori, după ce s-a ajuns la un acord de cooperare cu acesta, în schimbul reducerii pedepsei, transmite joi EFE, potrivit agerpres.

La sfârşitul lunii noiembrie 2018, echipa procurorului special Robert Mueller, care anchetează presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, a informat-o pe judecătoarea Amy Berman Jackson, care judecă procesul intentat lui Manafort, despre ‘minciunile’ pe ‘mai multe subiecte’, pe care, în opinia sa, fostul şef de campanie al lui Donald Trump le-a spus.


Citește și: Oficialii cubanezi anunță că SUA pregătesc INVAZIA Venezuelei

Deşi Manafort a negat că ar fi minţit, Jackson a considerat că s-a dovedit contrariul în trei din cele cinci cazuri în care procurorii l-au acuzat. Judecătorul a spus că va lua în considerare minciunile lui Manafort în sentinţa pe care o va pronunţa în acest caz, pe 13 martie.

Manafort a fost inculpat anul trecut pentru opt infracţiuni, inclusiv datorii fiscale şi bancare, într-un proces iniţiat în statul Virginia, şi a pledat apoi vinovat în cazul altor două acuzaţii referitoare la infracţiuni financiare înaintea judecătoarei Jackson.

Prin acordul de cooperare la care s-a ajuns în contextul investigaţiei conduse de Mueller, Manafort, în vârstă de 69 de ani, speră să primească o condamnare care să nu depăşească zece ani de închisoare pentru acuzaţiile de fraudă pentru care a pledat vinovat.

Citește și: Israelul se opune unei vizite a Consiliului de Securitate în Orientul Mijlociu

Conform judecătoarei, Manafort a minţit procurorii despre relaţia cu partenerul său Konstantin Kilimnik, despre care se presupune că are legături cu serviciile de informaţii ruse, în legătură cu o plată pe care a primit-o prin intermediul unui comitet politic al lui Trump şi în cazul unei anchete în curs de desfăşurare de către Departamentul de Justiţie, despre care nu a furnizat detalii.

Paul Manafort a lucrat în perioada 2006 – 2017 pentru guvernele altor state fără a informa executivul american despre acest detaliu şi fără a-şi plăti contribuţiile publice, aşa cum prevede legea. El a fost nevoit să demisioneze din funcţia de şef al campaniei lui Donald Trump după ce s-a aflat că a ascuns autorităţilor o plată de 12.700.000 de dolari primiţi pentru consilierea preşedintelui ucrainean Victor Ianukovici (2010-2014).

Deşi procesul împotriva lui Manafort este rezultatul investigaţiilor echipei conduse de procurorul special Robert Mueller, nu are legătură cu activităţile desfăşurate de acesta în calitate de şef al campaniei lui Donald Trump.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă

Șefa statului a discutat cu ministrul Parlicov despre pregătirea pentru iarnă Finalizarea celor trei linii electrice de interconectare cu România, Vulcănești-Chișinău, Bălți-Suceava și Strășeni-Gutinaș, trebuie...

Guvernul Recean promite ‘să aducă’ Europa în toată ţara

Guvernul Recean promite 'să aducă' Europa în toată ţara Aflat într-o vizită de lucru în raionul Ceadîr-Lunga, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat două proiecte implementate...

În memoria victimelor deportărilor staliniste. Expoziție inedită la Parlament

În memoria victimelor deportărilor staliniste. Expoziție inedită la Parlament Parlamentul găzduiește, în aceste zile, o expoziție tematică dedicată celor 75 de ani de la...

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției

Au mai prins unul. Încă un escroc cu „ruda implicată în accident” – pe mâna poliției Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.