Pavel Filip, ales preşedinte al Partidului Democrat din Moldova

Publicat:

Fostul premier al Republicii Moldova Pavel Filip a devenit sâmbătă noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), cu votul unanim al celor aproape 700 de participanţi la cel de-al IX-lea congres, extraordinar, al formaţiunii, a relatat Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Pavel Filip a fost singurul candidat, propus de preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.


Citește și : Uniunea Europeană salută schimbul de prizonieri între Rusia şi Ucraina

Într-un raport prezentat în deschiderea Congresului, Filip a lansat o serie de acuzaţii la adresa actualei guvernări, pe care a numit-o ‘hibridă’ şi ‘împotriva firii’.

‘În trei luni de la venirea la putere, viziunea ei a fost şi rămâne răfuiala cu oponenţii politici, dosare la comandă politică, indicaţii date procurorilor şi concedierea profesioniştilor în favoarea membrilor de partid’, a afirmat fostul premier, potrivit sursei citate.

El a mai învinuit coaliţia de guvernământ de ‘trădare a intereselor naţionale’, comparând situaţia în care se află în prezent Republica Moldova cu agresiunea armată din 1992, deoarece ‘suntem martorii unui atac direct asupra suveranităţii naţionale şi a securităţii regionale’.

Potrivit lui Filip, una dintre cele mai mari greşeli ale PDM ar fi fost că nu a răspuns politic adecvat la ‘campania de demonizare la care a fost supus partidul şi liderii lui’. În acelaşi timp, el a afirmat ca ‘PDM are cea mai profesionistă echipă’ şi şi-a îndemnat colegii ‘să pună umărul la transformarea partidului în unul de esenţă europeană, cu orientare socială’.

Citește și : 52% dintre italieni au o opinie negativă despre noul guvern Conte (sondaj)

La rândul său, fostul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, a declarat ca desfăşurarea congresului încheie un capitol din istoria partidului, iar Dumitru Diacov a calificat crearea Alianţei PSRM-ACUM drept ‘un accident’, alegerile locale urmând să devină un test pentru PDM, care i-ar permite să revină pe scena politică.

La 24 iunie, fostul lider al formaţiunii, Vlad Plahotniuc, şi-a anunţat demisia de la şefia partidului, iar ulterior a renunţat şi la mandatul de deputat, aminteşte Radio Chişinău.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.