X

PDCM solicită renunțarea la votul prin corespondență

PDCM solicită renunțarea la votul prin corespondență

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) cere renunțarea la proiectul de lege privind pilotarea votului prin corespondență.

Citește: Wizz Air va relua cursa directă Chișinău – Budapesta

În opinia liderilor formațiunii, modificarea frecventă a legislației electorale pune în dificultate partidele politice.

„Observăm că PAS are deja o obsesie de a modifica legislația electorală. Deși a intrat în vigoare în 2023, doar pe parcursul anului trecut au fost adoptate circa 6 legi de modificare a acestuia. Modificarea cadrului legal din domeniul legislației electorale continuă și în prezent, fapt ce pune în dificultate partidele politice de a se adapta noilor prevederi”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, secretarul executiv al PDCM,  Victor Macovei.

Mai mult, reprezentanții formațiunii consideră că votul prin corespondență „nu asigură caracterul direct, egal, secret și liber exprimat” și creează premise de „corupere a alegătorilor”.

Precizăm că inițiativa legislativă, care oferă dreptul de a vota prin corespondență moldovenilor stabiliți în Canada și SUA într-o primă fază de pilotare, a fost aprobată în plenul Parlamentului în prima lectură. Pentru a intra în vigoare, Proiectul urmează să  fie aprobat în lectură finală.

Tags: Ion ChicuPDCMvotul prin corespondenta
Știrile zilei