Pe fondul relaţiilor tot mai tensionate dintre Berlin şi Ankara, Heiko Maas face prima sa vizită oficială în Turcia

Publicat:

Ministrul de externe german Heiko Maas începe miercuri prima sa vizită oficială în Turcia, unde urmează să fie primit de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, transmite dpa, potrivit agerpres.

Maas se va întâlni cu omologul său Mevlut Cavusoglu şi cu premierul turc Binali Yildirim.


Citeşte şi: Incendiu puternic la o şcoală primară din Londra

Pe fondul sporirii tensiunilor în relaţiile cu SUA, aliatul său din cadrul NATO, Turcia face demersuri pentru a-şi îmbunătăţi raporturile cu mai multe ţări europene.

Vizita de două zile a şefului diplomaţiei germane în Turcia va preceda vizita de stat a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în Germania, prevăzută pentru 28 şi 29 septembrie, în contextul în care autorităţile turce încearcă să obţină sprijin politic şi financiar din partea Berlinului.

Heiko Maas şi Mevlut Cavusoglu urmează să participe joi la deschiderea noului an de învăţământ la Şcoala Germană de la Istanbul, instituţie care celebrează 150 de ani de la crearea sa.

Vezi şi: Măcel în Mexic. Şeful trupelor speciale a fost asasinat la Guadalajara – FOTO

Săptămâna trecută, şeful diplomaţiei de la Berlin a afirmat că relaţiile ţării sale cu Turcia pot fi normalizate numai după eliberarea cetăţenilor germani aflaţi în detenţie pe teritoriul turc.

Relaţiile dintre Ankara şi Berlin s-au tensionat în urma seriei de arestări care au urmat tentativei de lovitură de stat din Turcia, din iulie 2016. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.