X

PE lansează un program de training pentru jurnalişti de investigaţie

Parlamentul European lansează un program de training pentru jurnalişti de investigaţie, care va purta numele slovacului Jan Kuciak, asasinat în februarie 2018 în cursul unei anchete, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Jurnalismul de calitate este unul din pilonii unei democraţii funcţionale’, a declarat eurodeputatul Ivan Stefanec, şeful delegaţiei slovace în cadrul Partidului Popular European (PPE), într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Ca-n filme! El Chapo l-a mituit pe fostul preşedinte mexican cu o sumă colosală

‘Consider că, graţie acestui program, va exista o nouă generaţie de jurnalişti de investigaţie curajoşi precum Jan Kuciak, care nu se vor teme să ancheteze cazuri de corupţie şi conexiuni mafiote cu structuri de stat’, a adăugat Ivan Stefanec, care este iniţiatorul programului.

Detaliile acestuia, inclusiv bugetul şi numărul de beneficiari, nu au fost finalizate deocamdată, a declarat un purtător de cuvânt al PPE.

Jurnalistul Jan Kuciak şi logodnica sa au fost ucişi în februarie 2108 în timpul anchetei sale privind presupusele legături între politicieni slovaci şi mafia italiană, în special cu un şef al temutei ‘Ndrangheta calabreze.

Citeşte şi: Parlamentarii britanici pregătesc o încercare de amânare a Brexit-ului

Asasinatele au aruncat Slovacia într-o gravă criză politică şi au provocat căderea guvernului condus de social-democratul Robert Fico, înlocuit de colegul său de partid Peter Pellegrini.

Poliţia a arestat patru suspecţi în acest caz în luna octombrie.

Tags: Ivan StefanecJan KuciakjurnalismParlamentul EuropeanPartidul Popular European (PPE)Slovacia
Categorii: Diaspora