X

Pe măsură ce copiii se întorc la școală, bătăliile împotriva măștilor pun părinții împotriva guvernatorilor

În statele în care guvernanții interzic obligativitatea măştii, unii părinți susțin că știința arată că măștile protejează copiii de COVID-19.

Bobby Campbell, în vârstă de opt ani, își dorea mai mult decât orice să se întoarcă personal la școală anul acesta. Dar este extrem de conștient de importanța măștilor în reducerea răspândirii COVID, așa cum a arătat anul trecut proiectul său științific de clasa a doua.

„Nu înțelege de ce nu se întâmplă la școli”, spune mama sa Carmen Campbell, medic în Plano, Texas. Guvernatorul Greg Abbott a interzis obligativitatea măştii în toate spațiile publice, inclusiv în școli, prin ordin executiv în mai, dar unele districte școlare i-au sfidat ordinul. Bobby, care participă, de asemenea, la procesul de vaccinare Moderna, și prietenii săi au înregistrat un videoclip pentru a face apel la consiliul școlii pentru a sfida în mod similar ordinul și pentru a solicita măști.

În timp ce spitalizările copiilor pentru COVID au atins un nivel record în ultimele săptămâni, milioane de părinți au fost blocați în lupte amețitoare înainte și înapoi cu guvernatorii republicani din mai multe state – inclusiv Texas, Florida, Oklahoma, Arizona și Carolina de Sud – care au interzis școlilor să solicite măști, pe care Academia Americană de Pediatrie (AAP) și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor le recomandă tuturor școlilor. Aproape în fiecare zi a lunii august a apărut o petiție, un protest, o plângere în instanță, o ședință a consiliului școlar sau un ordin judecătoresc legat de obligativitatea măştii în școli, iar ciocnirile par să fie în plină dezvoltare.

La fel ca multe dezbateri juridice și politice, esența problemei privind această obligaţie se reduce la libertatea personală versus binele colectiv; dacă drepturile părinților care își doresc copiii liberi să meargă la școală fără mască înlocuiește drepturile elevilor, personalului și familiilor care doresc ca toată lumea să poarte măști pentru a proteja oamenii de o boală infecțioasă potențial mortală.

Deși majoritatea părinților americani – 63 la sută – susțin necesitatea ca elevii nevaccinați să poarte măști la școală, există o divizare politică clară. Doar 31% dintre părinții republicani susțin obligativitatea măştii, comparativ cu 88% dintre părinții democrați și 66% dintre independenți. Unii dintre acești părinți care se luptă cu această idee spun că nu există suficiente date care să protejeze măștile elevilor de boli; alții spun că purtarea măștilor ar putea dăuna copiilor provocând acnee, disconfort fizic, aburirea ochelarilor și probleme psihologice care apar deoarece copiii nu pot vedea partea inferioară a fețelor altor persoane.

Situat pe fundalul celei mai mari creșteri a cazurilor COVID-19 la copii de când a început pandemia, rareori miza este atât de mare pentru părinți – sau pentru elevii înșiși.

În timp ce Delta este mai contagioasă decât variantele anterioare, cazurile cresc și la copii, în mare parte deoarece sunt cel mai mare grup nevaccinat din populație, potrivit Anthony Flores, șef al bolilor infecțioase pediatrice la Școala de Medicină McGovern UTHealth și medic la Children’s Memorial Hermann în Houston.

„Vedem mai mulți copii cu boli respiratorii mai grave decât am văzut în trecut, de la bebeluși de câteva luni până la adolescenți”, spune Flores. Este prea devreme să știm dacă Delta este de fapt mai periculoasă pentru copii decât variantele anterioare sau dacă există cazuri mai grave, pur și simplu pentru că există mai multe cazuri în ansamblu, spune Flores, dar nu doar copiii deja cu risc ridicat ajung în spital .

„Vedem și copii sănătoși care intră, fără boli de bază”, spune Flores. Majoritatea copiilor se recuperează complet după COVID, dar nu există nicio modalitate de a prezice cine va dezvolta complicații, adaugă el.

La douăzeci de minute distanță de Bobby, în Garland, Texas, Kimi Hudgins Grey este îngrozită că fiul ei de 15 ani, care urmează personal un program de școală specială de carieră, ar putea să-l infecteze pe sora sa de 6 ani. Are o boală moștenită rară care ar putea face COVID mortal pentru ea. De asemenea, districtul lui Gray nu necesită măști, nici nu urmărește cazuri de urmărire a contactelor și nu poate oferi o opțiune virtuală condusă de profesori, deoarece Agenția pentru Educație din Texas nu va finanța învățământul la distanță anul acesta.

„Numai astăzi am plâns de cinci ori pentru că copilul meu merită o educație publică sigură și gratuită la fel ca orice alt copil”, spune Gray. „Îmi arată doar că nimănui nu îi pasă cu adevărat de viața ei.”

Atât Grey, cât și cea mai bună prietenă a ei, Britany Quick, care are copii prea mici pentru a fi vaccinați, precum și un soț și bunica care au afecțiuni medicale care îi fac mai vulnerabili la COVID-19, participă la un caz depus de Centrul de Sud pentru Advocacy pentru Copii împotriva Abbott. Este singurul caz din Texas care a blocat cu succes mandatul anti-mască în școli pentru întregul stat, potrivit Hank Bostwick, avocatul care se ocupă de caz. Dar nu este clar cât va dura victoria.

Delta lovește copiii mai mult decât înainte, dar masca reduce transmisia în școală

AAP a cerut FDA să accelereze autorizarea pentru vaccinul COVID-19 pentru copiii sub 12 ani pe baza datelor deja acumulate în studiile clinice. Organizația a menționat că aproape 72.000 de cazuri de COVID la copii la sfârșitul lunii iulie aproape că s-au dublat față de o săptămână mai devreme, copiii reprezentând unul din cinci din toate cazurile de COVID la nivel național la acel moment.

Cazurile săptămânale la copii au depășit acum 180.000 și, în timp ce mai puțin de 2 la sută dintre copiii cu COVID au nevoie de spitalizare, acest număr se adaugă cu infecții în creștere, punând mai multă tensiune pe spitale care încearcă deja să gestioneze un val de sezon respirator sincitial (RSV), o boală respiratorie obișnuită a copilăriei care în mod normal crește iarna.

Între timp, studiile de modelare sugerează că ratele vor crește și mai mult odată ce școlile sunt în sesiune. Un studiu (care nu a fost evaluat de colegi) de la Julie Swann, inginer de sisteme de sănătate la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, a constatat că o școală elementară tipică care nu necesită măști sau teste regulate ar trebui să se aștepte să vadă 75% dintre studenții săi COVID în termen de trei luni – dar necesitatea măștilor ar putea reduce aceste infecții cu până la 78 la sută. Testarea de rutină a supravegherii cu măști universale ar reduce aceste infecții cu încă 50%.

Cercetările din anul școlar trecut au găsit puține dovezi că COVID se răspândește cu ușurință în școli, dar dovezi substanțiale ale daunelor cauzate de faptul că nu au școală personală, determinând CDC și AAP să recomande școlarizarea personală în acest an. Dar aceste studii au fost înainte de Delta, care este cel puțin de două ori mai contagioasă decât virusul care circula anul școlar trecut.

Deși transmiterea a fost limitată anul trecut, Michael Osterholm, director al Centrului pentru Cercetare și Politici privind Boli Infecțioase de la Universitatea din Minnesota, spune că datele de anul trecut „pur și simplu nu sunt relevante acum. Uită-te la această creștere a cazurilor pediatrice chiar acum în toată țara. Nu am mai văzut asta. ”

De fapt, unul dintre puținele studii cu date despre școlile după sosirea Delta a constatat că școlile și instituțiile de îngrijire rezidențială erau cele mai frecvente setări pentru focare.

O mare parte din cercetările din anul școlar trecut au avut loc și în școli, cu măsuri de atenuare, cum ar fi îmbunătățiri de mascare și ventilație, în vigoare. Cercetătorii din Carolina de Nord au găsit dovezi puternice că mascarea în școli a redus transmiterea anul trecut. Dovezile la adulți au arătat în mod concludent că îmbrăcarea universală a măștii în interior reduce substanțial răspândirea COVID-19, iar Flores, medicul bolii infecției pediatrice a UTHealth, spune că dovezile se aplică la fel de mult copiilor ca și adulților. Vaccinarea tuturor persoanelor eligibile este primul pas pentru protejarea elevilor, a personalului și a familiilor acestora, spune el, dar sunt necesare alte intervenții, deoarece elevii sub 12 ani nu pot primi vaccinul încă.

Presiuni împotriva eficienței măștilor

Unii părinți și guvernatori, totuși, contracarează că beneficiile măștilor rămân nedovedite și că pot provoca chiar mai mult rău.

„Nu există dovezi semnificative statistic care să susțină afirmația că județele cu cerințe de mască s-au descurcat mai bine decât cele fără cerințe de mască în anul școlar 2020-2021, astfel încât presupunerea că mascarea forțată a copiilor va împiedica transmiterea COVID-19 este defectă și o bază inadecvată pentru elaborarea politicilor ”, a declarat Christina Pushaw, secretar de presă pentru guvernatorul Floridei Ron DeSantis, pentru National Geographic într-un e-mail.

Pushaw a citat dovezi dintr-un studiu de la Universitatea Brown, care arată o diferență mică în ratele de infecție între cei care s-au mascat și cei care nu, dar metodele studiului au fost criticate ca fiind defectuoase și contrazice dovezile din Carolina de Nord care arată beneficiile măștilor în școli. De asemenea, a fost efectuat, din nou, înainte de Delta. Pushaw spune, de asemenea, că mascarea copiilor de peste 2 ani „nu este conformă cu orientările OMS sau UE”. Dar OMS spune că măștile pentru copiii cu vârsta peste 6 ani pot fi justificate în zonele cu transmitere COVID pe scară largă, așa cum a făcut-o acum Florida.

Pushaw spune că DeSantis „urmărește știința și datele, motiv pentru care promovează vaccinarea pentru a preveni bolile grave de COVID-19”, dar că există „cercetări inadecvate cu privire la riscurile potențiale [ale măștilor] pentru copii”. Ea a citat un articol publicat în Wall Street Journal, coautorat de doi medici, care a fost ulterior respins de un articol ulterior semnat de peste 70 de pneumologi pediatrici.

Printre riscurile pe care unii le-au citat este și daunele psihologice sau sociale pentru copii. Dar Gretchen Moran Marsh, un psiholog clinic din Texas care tratează copiii, spune că nici o sursă credibilă nu arată o legătură între purtarea măștilor și probleme de sănătate mintală sau întârzieri de dezvoltare la copii.

Marsh este mai îngrijorat de faptul că copiii au mai multă izolare socială, mai mult timp la ecran, mai multe rețele sociale și mai multă anxietate în legătură cu îmbolnăvirea sau îmbolnăvirea altcuiva. „Îmi fac griji că copiii simt că pot lua atât de mult”, spune ea. „Nu mă preocupă nici măcar purtarea măștilor care provoacă probleme psihologice la copii.”

Părinții care dau în judecată statele pentru interzicerea obligativităţii măştii în școli

Multitudinea de procese a început în Arkansas, unde guvernatorul Asa Hutchinson a spus că regretă semnarea legislației anti-mască. Procesele de părinți și districtele școlare de acolo au dus la blocarea interdicției deocamdată, deși trei părinți și-au depus deja propriul proces împotriva unui district școlar pentru că au nevoie de măști.

Acum cel puțin cinci state se confruntă cu procese. În Texas, mai multe județe și districte școlare au sfidat ordinea lui Abbott și au cerut măști oricum, conducând în cele din urmă Curtea Supremă din Texas să sprijine inițial interdicția de mascare a lui Abbott. Apoi unul dintre costumele mai multor părinți a condus instanța să oprească interdicția lui Abbott, permițând să rămână obligativitatea măştii în şcoli – deocamdată.

„Datoria ta ca părinte este să-ți protejezi copilul și, pentru copiii mei, nu există nimic cu care să mă poți amenința care să mă împiedice vreodată să îndeplinesc această datorie. Nimic ”, spune Jenna Royal, unul dintre avocații care reprezintă părinții într-un proces.

Luptele au devenit atât de intense încât un părinte de lângă Austin a smuls o mască de la un profesor și câteva districte școlare încearcă să ocolească ordinea lui Abbott făcând măștile parte din codul vestimentar.

Costumele din alte state nu sunt mai puțin pline. Zece districte școlare din Florida au sfidat, de asemenea, ordinul lui DeSantis, iar un proces intentat de părinți a acuzat că interdicția este neconstituțională. Pe 27 august, un judecător a fost de acord, spunând că DeSantis și-a depășit autoritatea și că districtele școlare pot impune în mod legal obligativitatea măştii fără interferențe din partea biroului guvernatorului.

O confruntare se desfășoară și în Carolina de Sud, unde procurorul general al statului dă în judecată un district școlar în același timp în care ACLU dă în judecată statul pentru interdicția sa. Oklahoma și Arizona au, de asemenea, procese pe rol. Părinții și profesorii din Utah și Iowa se organizează pentru a susține și cerințele privind masca.

În timp ce majoritatea statelor care interzic mandatele de mască au făcut acest lucru înainte de lovirea Delta, guvernatorul din Tennessee, Bill Lee, a emis ordinul executiv împotriva cerințelor de mască școlară doar la începutul lunii august, când cazurile pediatrice erau deja în creștere. Ohio și Mississippi ar putea, de asemenea, să dezbată cerințele măştilor în școală în curând.

Diferența de mascare a scăzut în mare parte pe linii partizane: guvernanții republicani și legislativele au limitat din ce în ce mai mult capacitatea autorităților de sănătate publică de a implementa măsuri pentru a atenua răspândirea COVID, în timp ce toate cele 14 state care necesită măști în școli au guvernatori democrați. Grupurile etnice / rasiale care susțin cel mai mult necesitatea măștilor – părinții negri (83%) și hispanici (76%) – sunt, de asemenea, cei cu cel mai mare risc de infecție, spitalizare și deces din cauza COVID.

În timp ce administrația Biden are puțină putere asupra politicii de educație de stat, secretarul educației, Miguel Cardona, a trimis săptămâna trecută scrisori lui DeSantis și Abbott în care le condamna refuzul de a permite districtului să impună obligativitatea măştii.

Un accent pe responsabilitate personală și libertate

Texas, spre deosebire de Florida, nu a susținut că măștile nu funcționează, ci mai degrabă faptul că dreptul părinților de a alege dacă copiii lor le poartă este mai important decât preocupările altor părinți cu privire la sănătatea copiilor lor.

„Guvernatorul Abbott a fost clar că timpul pentru masca obligatorie a trecut; acum este momentul responsabilității personale “, a declarat pentru National Geographic într-un e-mail Nan Tolson, managerul operațiunilor de comunicații Texans For Greg Abbott. „Texanii au învățat și au însușit practicile sigure pentru a se proteja pe ei înșiși și pe cei dragi de COVID și nu au nevoie de guvern ca să le spună cum să facă acest lucru. Părinții și tutorii au dreptul să decidă dacă copilul lor va purta o mască sau nu, la fel ca în orice altă decizie din viața copilului lor “.

Problema acestui raționament este că presupune că o mască protejează în mod adecvat purtătorul, chiar dacă alții din cameră nu sunt mascați.

Cei care spun că nu trebuie să poarte o mască dacă nu au simptome nu recunosc că o persoană infectată începe să transmită virusul altora înainte ca simptomele să apară, spune Flores.

Totuși, argumentul potrivit căruia toată lumea, inclusiv elevii școlilor publice, ar trebui să aibă libertatea de a nu purta o mască alimentează minoritatea părinților care luptă împotriva obligativităţii măştii în şcoli, uneori amenințând fizic medicii care vorbesc la ședințele consiliului școlar, așa cum s-a întâmplat după o într-o școală din Tennessee.

Sasha Alvarado, imunolog pediatru din Coppell, Texas, spune că părinții anti-mască nu au văzut boala severă și decesele COVID-19 pe care ea și alții le văd zilnic. Fiica lui Alvarado, care are o istorie de reacții care pun viața în pericol la bolile virale, ar putea deveni una dintre aceste statistici. „Acești oameni sunt atât de furioși că li se cere să recunoască chiar că această realitate există”, spune Alvarado. „Cum am ajuns la acest punct de a fi acceptabil din punct de vedere social să spunem că copiii cu probleme de sănătate pot muri?”

La fel ca DeSantis, Abbott face eforturi pentru ca mai mulți texani să fie vaccinați pentru a proteja pe toată lumea, spune Tolson, și spune că districtele școlare au păstrat multe dintre măsurile de siguranță ale anului trecut, cum ar fi păstăile de învățare și „eforturi sporite de igienă pentru clădirile școlii, personalul și elevi.” Tolson spune că părinții cu copii imun-compromis au opțiunea de învățare virtuală, dar nu toată lumea se califică pentru asta.

Acest program nu ajută nici părinți precum Jamie Hawthorne, din Wylie, Texas, ai căror copii mai mari sunt vaccinați, dar ai căror copii de 1 an și 3 ani nu sunt.

„Mă face să-mi pun la îndoială propria sănătate”, spune Hawthorne. „Mi se pare incredibil de suprarealist că mă lupt cu propriul meu guvernator pentru a încerca să am grijă de sănătatea și siguranța comunității mele, a tuturor”.

Gray, mama a cărei fiică are o boală rară, o ia și mai personal.

„Abbott semnează certificatele de deces ale copiilor noștri, copii ca ai mei”, spune Gray. „Interzice o simplă bucată de pânză care ar putea proteja viața a mii de copii și a familiilor lor”.

Material semnat de TARA HAELLE şi publicat de National Geographic.

Tags: Anthony Florescopiicovid-19eleviGreg Abbottguvernatormascamasca obligatorieprofesoriSUAtexas
Categorii: Știrile zilei