Pe Plahotniuc nu-l caută nimeni. Interpol are întrebări…

Publicat:

Pe Plahotniuc nu-l caută nimeni. Interpol are întrebări…

Fostul lider democrat, fugarul Vladimir Plahotniuc, unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului ar trăi bine-merci undeva în Cipru de Nord fără ca cineva să-l caute.

Citește și: Ministrul Alaiba îi cere primarului Ceban să nu „distrugă” economia Chișinăului


Potrivit șefei Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Drăgălin, Plahotniuc nu este anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol.

„Este complicat de explicat cum lucrează toata procedura la Interpol. Există așa o comisie care verifică dosarele pentru anunțarea în căutare și în cazul lui Vladimir Plahotniuc,  am primit un răspuns de la această comisie că nu va fi anunțat în căutare fără să avem o explicație concretă”, a explicat Drăgălin, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Aceeași situație este valabilă și pentru fugarul Veaceslav Platon, cercetat în dosarul Laundromat, care-și duce traiul liniștit în Marea Britanie.

Veronica Drăgălin nu a specificat ce urmează să întreprindă autoritățile moldovenești de profil, pentru a-i aduce pe fugari în fața justiției moldovenești, făcând trimitere la „confidențialitate”.

„Sunt unele lucruri la fază confidențială… Nu o să comentez ca fugarii noștri să fie la curent cu ceea ce facem noi”, a comentat Drăgălin.  

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ţările baltice şi Polonia vor solicita fonduri UE pentru a-şi apăra graniţele

Ţările baltice şi Polonia vor solicita fonduri UE pentru a-şi apăra graniţele Miniştrii Apărării din cele trei ţări baltice - Estonia, Letonia şi Lituania -...

Noul stadion din Cricova: investiție de 4,8 milioane de lei în sportul local

Noul stadion din Cricova: investiție de 4,8 milioane de lei în sportul local Locuitorii orașului Cricova vor putea face în continuare sport pe un nou...

Scurgeri periculoase la o secțiune a Stației Spațiale Internaționale. NASA: ‘Risc major pentru siguranță’

Scurgeri periculoase la o secțiune a Stației Spațiale Internaționale. NASA: 'Risc major pentru siguranță' O secțiune rusă a Stației Spațiale Internaționale (ISS), la care au...

S-au împlinit 21 de ani de la înființarea Muzeului „Maximilian Hacman” din satul Oprișeni

S-au împlinit 21 de ani de la înființarea Muzeului „Maximilian Hacman” din satul Oprișeni Colecțiile lui sunt o mărturie a istoriei seculare a localității, atestată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.