Pedeapsă severă pentru un american care prin crima sa a vrut să declanșeze un război rasial

Publicat:

Un adept al supremaţiei albe care a ucis un bărbat afro-american cu o sabie la New York, în speranţa că gestul său va declanşa un război rasial, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată, de o instanţă din metropola americană, transmite joi Reuters, citând media americane, potrivit agerpres.

James Jackson, în vârstă de 30 de ani, fost specialist în armata SUA, a prezentat scuze pentru fapta sa, după care judecătoarea l-a condamnat la pedeapsa maximă prevăzută de lege, a relatat cotidianul New York Times (NYT).


Citește și: Oficialii cubanezi anunță că SUA pregătesc INVAZIA Venezuelei

Jackson a fost găsit vinovat luna trecută de crimă cu premeditare în cadrul unui act de terorism, după uciderea lui Timothy Caughman, în vârstă de 66 de ani, în martie 2017.

Atacatorul s-a predat la o secţie de poliţie după ce anchetatorii au difuzat înregistrarea video cu asasinatul comis de el.

Jackson, originar din Baltimore, le-a declarat poliţiştilor că a mers la New York pentru că acesta este capitala mediatică a Statelor Unite şi pentru că el credea că asasinatul va declanşa un război rasial.

Citește și: Israelul se opune unei vizite a Consiliului de Securitate în Orientul Mijlociu

‘Războiul Mondial rasial începe astăzi’, a scris Jackson într-un manifest pe care apărea şi o svastică, potrivit NYT. ‘Acest atac terorist politic este o declaraţie oficială de război global total împotriva raselor negre’, a adăugat el.

Jackson a servit ca specialist în armată până în 2012, a avut o misiune de aproape un an în Afganistan începând din decembrie 2010 şi a primit mai multe medalii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.