Pedepse mai mari în Mexic pentru crime asupra femeilor și abuz sexual contra minorilor

Publicat:

Camera inferioară a Congresului mexican a aprobat marţi majorarea pedepselor cu închisoarea pentru infracţiunile care includ crimele asupra femeilor şi abuzul sexual care vizează minorii, pe fondul protestelor care au avut loc după uciderea unei fete de şapte ani în Ciudad de Mexico, informează Reuters, potrivit agerpres.

Deputaţii au votat pentru majorarea pedepsei pentru uciderea persoanelor de sex feminin, între 45 şi 65 de ani de închisoare, mai mult decât pedepsele prevăzute anterior de 40 până la 60 de ani de închisoare. De asemenea, ei au înăsprit pedepsele pentru abuz sexual asupra minorilor începând de la 10 şi până la 18 ani de închisoare, mai mult cu între 6 şi 13 ani.


Citește și: Londra dezvăluie noul sistem de imigrație post-Brexit

Propunerile vor fi trimise spre aprobare în Senat.

Trupul neînsufleţit al unei fete, Fatima Cecilia Aldrighett, a fost descoperit la sfârşitul săptămânii trecute, la câteva zile după ce uciderea unei tinere femei a generat ample proteste.

Cazurile au pus la încercare administraţia preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador, care a fost criticată de rudele Ceciliei Aldrighett pentru atribuirea violenţei de gen “neoliberalismului” predecesorilor săi.

Citește și: Un mexican ARESTAT în SUA pentru spionaj în favoarea Rusiei

Marţi, poliţia din Ciudad de Mexico a întreprins percheziţii în casa unei femei care a fost văzută însoţind-o pe fată când aceasta a plecat de la şcoală săptămâna trecută, potrivit cotidianului El Universal.

Cu câteva zile înainte ca autorităţile să dezvăluie găsirea trupului fetei, femei au protestat la Palatul Naţional pentru a cere dreptate în cazul tinerei de 25 de ani ucise, Ingrid Escamilla, scriind cu vopsea roşie pe uşă “stat ucigaş de femei”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024: 150 de participanți, prezenți la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024: 150 de participanți, prezenți la Chișinău Diaspora Business Forum 2024 a reunit la Chișinău 150 de participanți din diferite domenii pentru...

Ziua Naţională a Apicultorului în Republica Moldova

Ziua Naţională a Apicultorului în Republica Moldova În fiecare an, pe 19 august, Republica Moldova sărbătorește Ziua Națională a Apicultorului, pentru a celebra munca și...

Accident violent la Ciocana! O masina a ajuns cu rotile in sus dupa ce a fost izbita de un alt autoturism

Accident violent la Ciocana! O masina a ajuns cu rotile in sus dupa ce a fost izbita de un alt autoturism Accident violent la Ciocana!...

Deficit de peste 1.800 de educatori și profesori, la început de nou an școlar

Deficit de peste 1.800 de educatori și profesori, la început de nou an școlar Noul an școlar începe cu un deficit de peste 1.800 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.