Pedro Castillo şi Keiko Fujimori trec în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Peru

Publicat:

Candidatul stângii radicali, Pedro Castillo, şi Keiko Fujimori, reprezentanta dreptei populiste, se vor confrunta în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Peru, care va avea loc pe 6 iunie, potrivit rezultatelor aproape finale date publicităţii marţi, transmite AFP, potrivit agerpres.

Rezultatele oficiale vor fi anunţate abia la începutul lunii mai de către Juriul Electoral Naţional (JNE), pentru a permite soluţionarea tuturor contestaţiilor, dar cei doi candidaţi nu mai pot fi prinşi din urmă după numărarea a peste 96% din buletinele de vot.


Citeşte şi: Cu milioane de oameni vaccinaţi zi de zi, apar şi efectele secundare rare – Black News

Pedro Castillo, un profesor în vârstă de 51 de ani, a obţinut 19.09% din voturi, în timp ce candidata dreptei populiste a obţinut 13.36% din voturi.

Omul de afaceri Rafael Lopez Aliaga (11.68%) şi economistul liberal Hernando de Soto (11.64%) nu o mai pot depăşi pe fiica fostului preşedinte Alberto Fujimori (1990-2000).

Optsprezece candidaţi şi-au disputat preferinţele electoratului peruan în primul tur al alegerilor prezidenţiale, desfăşurate duminică.

Clasarea pe primul loc al lui Pedro Castillo, un novice în politică, este o surpriză. Profesorul a ieşit din anonimat în 2017, cu ocazia unei greve de amploare a cadrelor didactice, când a asumat poziţia de lider.

Keiko Fujimori, în vârstă de 45 de ani, a reuşit să scape de acuzaţiile de corupţie la adresa ei.

Citeşte: Parlamentul European îi cheamă la ordine pe Ursula von der Leyen Charles Michel – Black News

Procuratura a cerut recent 30 de ani de închisoare pentru Keiko Fujimori în legătură cu o anchetă legată de scandalul Odebrecht, gigantul brazilian din domeniul construcţiei, care a recunoscut că a dat mită mai multor lideri politici din America Latină.

Partidul Peru Libre condus de Pedro Castillo (17%) şi formaţiunea politică Fuerza popular, conduse de Keiko Fujimori (12%) s-au clasat pe primele două locuri în scrutinul legislativ desfăşurat tot duminică, după numărarea a 90% din buletinele de vot. Alte şapte partide au obţinut peste 5% din voturi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.