X

Pedro Sanchez afirmă că va anunţa miercuri data recunoaşterii de către Spania a unui stat palestinian

Pedro Sanchez afirmă că va anunţa miercuri data recunoaşterii de către Spania a unui stat palestinian

Premierul spaniol Pedro Sanchez a afirmat vineri că va anunţa miercurea viitoare data recunoaşterii de către Spania a unui stat palestinian, excluzând astfel posibilitatea recunoaşterii acestuia pe 21 mai, relatează AFP.

“Ne coordonăm cu alte ţări”, a declarat Sanchez în cursul unui interviu televizat pentru a explica de ce Spania nu va proceda la recunoaşterea unui stat palestinian chiar marţi, data evocată chiar de şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Acesta din urmă a indicat săptămâna trecută într-un interviu acordat unui post de radio spaniol că a fost informat de ministrul de externe spaniol Jose Manuel Albares că data aleasă este 21 mai, care este marţi.

Pedro Sanchez nu a precizat cu ce ţări anume se află în discuţii guvernul său în legătură cu acest subiect, dar luna trecută premierul spaniol a publicat la Bruxelles împreună cu omologii săi din Irlanda, Slovenia şi Malta un comunicat comun în care îşi exprimă voinţa de a recunoaşte un stat palestinian.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Marţi, ministrul de externe irlandez Micheal Martin a confirmat că Dublinul “va recunoaşte statul Palestina înainte de sfârşitul acestei luni”, fără a menţiona o dată precisă.

Procedura avută în vedere până acum este cea a unui decret adoptat marţi de miniştrii spanioli, iar premierul Sanchez, care urmează să ia cuvântul a doua zi în faţa Congresului, a asigurat că va profita de ocazie pentru a “clarifica” data exactă la care Madridul urmează să recunoască un stat palestinian.

Tags: José Manuel AlbaresJosep BorrellPedro Sanchezspania
Externe