X

Pelerinajul dedicat Fecioarei din Gaudelupe a atras o mulţime impresionantă de credincioşi la Ciudad de Mexico

Aproximativ 1,5 milioane de pelerini catolici s-au reunit duminică la o bazilică din Ciudad de Mexico cu prilejul pelerinajului anual dedicat Fecioarei din Guadalupe, după ce festivităţile de anul trecut au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19, informează Reuters, potrivit agerpres.

Bazilica Fecioara din Guadalupe, cel mai vizitat loc de pelerinaj catolic de pe teritoriul celor două Americi, a fost construită în apropierea unei coline din nordul capitalei mexicane, unde catolicii cred că Fecioara Maria, mama lui Iisus, şi-a făcut apariţia în faţa unui bărbat aztec în anul 1531, la un deceniu după cucerirea Mexicului de către spanioli.

Citeşte şi: Îmbolnăvirea cu Omicron ar putea acționa ca ‘un vaccin natural’, spune un om de știință britanic – Black News

Sărbătoarea Fecioarei de la Guadalupe, celebrată anual pe 12 decembrie, este marcată printr-un spectacol grandios în apropierea bazilicii, unde grupuri de pelerini sosesc în genunchi, rugându-se. Peste 1,5 milioane de pelerini au venit la bazilică duminică, a scris pe Twitter primarul Ciudad de Mexico, Claudia Sheinbaum, adăugând că oficialii municipalităţii însărcinaţi cu securitatea au monitorizat evenimentul.

”Am venit din Nicaragua”, a spus Anabel Manzanarez, de 46 de ani, purtând o coroană şi o mască pe care este imprimată imaginea Fecioarei din Guadalupe. ”A fost visul meu de 46 de ani. Este o mare binecuvântare să fiu aici alături de poporul mexican”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Preşedintele sud-african este bolnav de COVID – Black News

Biserica Catolică din Mexic şi liderii civili locali au anulat pelerinajul de anul trecut în contextul intensificării pandemiei de COVID-19, iar festivităţile au fost în schimb organizate online. Ciudad de Mexico a relaxat ulterior cele mai stricte măsuri legate de pandemie.

Tags: biserica catolicaCiudad de MexicoClaudia Sheinbaumcovid-19Fecioara din GuadalupeFecioara Mariamexicpelerinaj
Categorii: Știrile zilei