X

Pelosi acuză Senatul SUA că încearcă ascunderea adevărului în procesul contra lui Trump

Procedura stabilită de Mitch McConnell, liderul grupului republican, pentru procesul în sensul destituirii preşedintelui Donald Trump arată o încercare de ascundere a adevărului, a acuzat marţi după-amiază Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, potrivit mediafax.

Mitch McConnnell a prezentat o rezoluţie prin care stabileşte termenii procesului care îl vizează pe Donald Trump. Procedura prevede două sesiuni de câte 24 de ore pentru prezentarea dovezilor şi contestarea acestora, precum şi voturi pentru eventuala acceptare a martorilor.

Citește și : Merkel aşteaptă o decizie a UE privind participarea Huawei la sistemul 5G în Europa

“Procedura stabilită de Mitch McConnell este un plan deliberat de ascundere a adevărului de Senat şi de poporul american, deoarece se ştie că abuzurile comise de preşedinte sunt de necontestat şi este necesară demiterea”, a declarat Nancy Pelosi, citată de site-ul Axios.com.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Tags: Donald TrumpNancy PelosisenatStatele UniteSUA
Categorii: Știrile zilei