Pelosi îşi reafirmă opoziţia faţă de zidul lui Trump: ”Nu va exista nicio finanţare a zidului în legislaţie”,

Publicat:

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi l-a avertizat joi pe preşedintele republican Donald Trump că nu intră în discuţie o includere a unei finanţări în vederea construirii zidului pe care acesta vrea să-l ridice la frontiera mexicană în negocieri cu privire la un buget destinat securităţii la frontieră, relatează Reuters, potrivit news.ro .

”Nu va exista nicio finanţare a zidului în legislaţie”, a declarat ea pentru presă.


Citește și : Italia şi Grecia nu îl recunosc pe Juan Guaido ca preşedinte al Venezuelei

”Preşedintele nu este în măsură să spună că această problemă nu priveşte Congresul (…). Preşedintele vrea, oare, un Congres total pasiv în modul de a răspunde nevoilor poporului american?”, s-a întrebat ea.

O comisie bipartizană depune eforturi să găsească un compromis cu privire la suma de 5,7 miliarde de dolari pe vare Trump încearcă săo obţină pentru a finanţa construirea zidului.

Această comisie urmează să-şi încheie lucrările până la 10 februarie, cu cinci zile înainte de expirarea unei legii care asigură o finanţare pe o perioadă de trei săptămâni a administraţiei federale.

Această lege a fost primulgată vineri, punând capăt celui mai îndelungat ”shutdown” din istoria ţării, care a paralizat timp de peste o lună serviciile publice americane.

Citește și : Siria, condamnată la plata a 300 de milioane de dolari pentru moartea unei jurnaliste americane în 2012

Nancy Pelosi a refuzat, de asemenea, să examineze un compromis ”nul şi neavenit” avansat de Casa Albă, care propunea să se lege soarta ”visătorilor” (“Dreamers”) – imigranţi care au intrat ilegal în Statele Unite pe când erau copii – de finanţarea zidului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lady Gaga l-a prezentat pe logodnicul ei premierului francez Gabriel Attal în tribunele de la Arena La Défense

Lady Gaga l-a prezentat pe logodnicul ei premierului francez Gabriel Attal în tribunele de la Arena La Défense Premierul demisionar Gabriel Attal a întâlnit-o duminică,...

OMS vrea să dezvolte vaccinuri împotriva gripei aviare pe bază de ARNm în ţări cu venituri mici şi medii

OMS vrea să dezvolte vaccinuri împotriva gripei aviare pe bază de ARNm în ţări cu venituri mici şi medii Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a...

O mostră de sol de pe Lună, în centrul atenţiei la o expoziţie din Bangkok

O mostră de sol de pe Lună, în centrul atenţiei la o expoziţie din Bangkok O mostră de sol de pe Lună s-a aflat în...

Lady Gaga a difuzat fragmente din două piese noi ale sale pe străzile din Paris

Lady Gaga a difuzat fragmente din două piese noi ale sale pe străzile din Paris Lady Gaga a ieşit pe străzile Parisului pentru a le...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.