X

Pence, în Irak, îi liniștește pe kurzi și discută despre proteste cu premierul Mahdi

Vicepreşedintele Mike Pence a efectuat sâmbătă o vizită în Irak pentru a-i reasigura pe kurzii irakieni de sprijinul SUA după ce decizia retragerii trupelor americane din nordul Siriei de către Donald Trump a atras cririci că Washingtonul şi-a trădat aliaţii kurzi, potrivit Reuters, potrivit mediafax.

Vizita sa a inclus o întâlnire cu Nechirvan Barzani, preşedintele regiunii Kurdistan din Irak, şi o convorbire telefonică cu premierul irakian Adel Abdul Mahdi pentru a discuta despre protestele şi tulburările sociale legate de corupţie care au cuprins ţara.

Citește și : Grecia anunță noi măsuri pentru a le ‘închide ușa’ migranților

De asemenea, Pence a făcut o vizită trupelor americane înainte de Ziua Recunoştinţei care se va sărbători joia viitoare în Statele Unite.

Pence a mai făcut două opriri care nu au fost anunţate anterior din motive de securitate. prima oprire a fost la baza aeriană Al Asad, situată la nord-vest de Bagdad şi a discutat telefonic cu Abdul Mahdi.

“Am vorbit despre tulburările care au avut loc aici în Irak în ultimele săptămâni”, a declarat Pence reporterilor. “M-a asigurat că depun eforturi pentru a evia violenţele sau orice tip de represiune care vedem ca au loc chiar acum când vorbim în Irak”, a adăugat acesta.

Citește și : Nordul Greciei, afectat de inundații

Tags: Donald TrumpIrakKurdistankurziMike PenceNechirvan Barzaniwashington
Categorii: Sinteze