Penélope Cruz, omagiată într-o gală organizată de Muzeul de Artă Modernă din New York

Publicat:

Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA) i-a adus un omagiu special actriţei spaniole Penélope Cruz, considerând-o o “artistă de importanţă globală”, într-o gală în care artista a purtat o impresionantă rochie roşie creată de casa de modă Chanel, relatează EFE, potrivit agerpres.

Penelope Cruz a venit neînsoţită la gală, dar a fost înconjurată de numeroşi colegi de breaslă, care au dorit să o sărbătorească pe protagonista din “Madres Paralelas”, cel mai recent film al regizorului Pedro Almodovar, ce va fi lansat în ziua de Ajun în cinematografele din Statele Unite.


Actriţa spaniolă a mulţumit pentru acest omagiu, despre care a spus că “nu l-ar fi primit dacă nu ar fi lucrat cu regizori străluciţi” care au modelat-o ca artistă şi ca om.

Penelope Cruz i-a mulţumit regizorului Pedro Almodóvar, care a învăţat-o “să aibă încredere în ea însăşi” şi alături de care continuă “să înveţe să joace, despre comportamentul uman şi despre sine”, ajutând-o să depăşească frontierele artistice.

Printre participanţii la gală s-au aflat, printre alţii, cântăreaţa spaniolă Rosalia, actriţele Diane Kruger şi Anne Hathaway şi cântăreţul portorican Ricky Martin, alături de care Penelope Cruz a jucat în miniseria de televiziune “Inside Look: The Assassination of Gianni Versace – American Crime Story” (2017-2018).

Gala de marţi seară, organizată pentru a strânge fonduri în beneficiul Departamentului de Film al MoMA (MoMA’s Department of Film), l-a omagiat într-o ceremonie similară în 2020 pe actorul George Clooney, iar în urmă cu zece ani pe cineastul Pedro Almodóvar.

“Penélope Cruz a încântat publicul de cinematografe încă din anul 1992 şi este o artistă convingătoare, atât în filme de acţiune şi de aventuri, cât şi în filme de autor”, a subliniat într-un comunicat curatorul Departamentul de Film al MoMA, Rajendra Roy.

Penélope Cruz a fost prima artistă spaniolă care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru interpretarea din filmul “Vicky Cristina Barcelona”, regizat de Woody Allen. Ea a fost recompensată şi cu premiul pentru cea mai bună actriţă – Copa Volpi – la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, pentru rolul interpretat în “Madres Paralelas”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic...

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova Un grup farmaceutic german, cunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.