Pentagonul finanțează firme americane pentru crearea rapidă a unui vaccin

Publicat:

Pentagonul a anunţat marţi că a acordat un contract în valoare de 138 de milioane de dolari unei societăţi ce produce doze injectabile care să permită o difuzare rapidă a unui vaccin împotriva COVID-19 începând din toamnă, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Contractul este menit să accelereze un proiect la care participă deja Ministerul Sănătăţii american şi Banca de Investiţii americană Jefferies, destinat să dezvolte capacităţile societăţii Apiject Systems America, specializată în producerea de mini-seringi predozate de unică folosinţă.


Citește și: Comisia Europeană recomandă redeschiderea graduală a frontierelor

Acest contract “va spori radical capacitatea de producţie de dispozitive injectabile produse local începând din octombrie 2020”, cu un obiectiv de producţie de 100 milioane de seringi predozate până la sfârşitul anului, a informat Pentagonul într-un comunicat.

Ideea este de “a putea combate COVID-19 atunci când un vaccin sigur şi dovedit va fi disponibil”, se precizează în comunicat.

Contractul prevede de asemenea înfiinţarea în Connecticut, în Carolina de Sud şi în Illinois a unor noi întreprinderi pentru fabricarea “ultra-rapidă” a acestor mici doze din plastic, pentru a ajunge la o producţie de 500 de milioane de doze în 2021.

Acest contract “va ajuta la reducerea dependenţei SUA faţă de lanţurile de producţie străine şi faţă de tehnologii învechite (…)”, subliniază Pentagonul.

Citește și: Democrații americani prezintă un plan de asistență de 3.000 de miliarde de dolari

Pentru a reconstrui o bază industrială abandonată în decursul anilor în avantajul Chinei, Pentagonul investeşte de două luni sute de milioane de dolari în achiziţia de măşti, de teste şi de alte produse farmaceutice de la societăţi americane, notează AFP.
Mai multe contracte au fost deja atribuite, printre care unul de 133 de milioane de dolari pentru producţia de măşti chirurgicale N95 acordat unui număr de trei societăţi americane.

O societate din Maine specializată în fabricarea de tampoane de recoltare – beţişoarele necesare pentru prelevări nazale ce servesc pentru testare – a primit un contract de 75,5 milioane de dolari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.