Pentagonul nu se joacă. Oficialii americani îl avertizează pe Bashar al-Assad

Publicat:

Pentagonul i-a recomandat joi preşedintelui Bashar al-Assad să nu utilizeze forţa împotriva combatanţilor arabo-kurzi susţinuţi de SUA, Forţele democratice siriene (FDS), pentru a recupera zonele aflate sub controlul lor în nord-estul ţării, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Orice parte implicată în Siria trebuie să înţeleagă că a ataca forţele armate ale SUA sau ale partenerilor noştri de coaliţie ar fi o politică foarte proastă”, a declarat un responsabil al statului major american, generalul Kenneth McKenzie, în cursul unui briefing de presă.


Citește și: Poliția columbiană a prins un parlamentar cu cocaină

Într-un interviu acordat canalului de televiziune Russia Today, difuzat joi, Bashar al-Assad a declarat că “singura problemă rămasă astăzi în Siria este Forţele democratice siriene”.

“Avem două opţiuni pentru a rezolva această problemă: am deschis mai întâi calea pentru negocieri, întrucât majoritatea membrilor (FDS) sunt sirieni. Dacă asta nu funcţionează, ne vom elibera teritoriile cu forţa. Nu avem altă variantă”, a subliniat el.

Susţinuţi de coaliţia anti-jihadistă condusă de SUA, FDS, o alianţă compusă din combatanţi kurzi şi arabi, au jucat un rol crucial în lupta împotriva grupării Statului Islamic (SI) pe care au alungat-o din mai multe regiuni din Siria, printre care şi fieful său Raqqa, şi cu care continuă să se lupte în provincia orientală Deir Ezzor. FDS controlează teritorii importante în nordul şi nord-estul Siriei, bogat în petrol.

Citește și: Cinci răniți după ce o maşină a intrat în mulţime în Manchester

SUA consideră FDS trupe partenere în cadrul coaliţiei al cărei obiectiv este distrugerea “califatului” grupării Statul Islamic şi eliminarea ultimilor combatanţi care încă îi rezistă.

Washingtonul a doborât anul trecut un avion al armatei siriene care îi viza pe combatanţii FDS la Tabqa, în regiunea Deir Ezzor, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Decis! În toiul verii a fost redus tariful la căldură pentru chișinăuieni

Decis! În toiul verii a fost redus tariful la căldură pentru chișinăuieni Tariful la căldură pentru chișinăuieni a fost redus cu 14 la sută...

România va continua colaborarea cu Ucraina și cu Moldova

România va continua colaborarea cu Ucraina și cu Moldova România va continua să colaboreze cu Ucraina și cu Republica Moldova pentru a îmbunătăți și spori...

Cauzele tragediei din Chișinău, când au fost electrocutați doi copii, vor fi cercetate de ANRE

Cauzele tragediei din Chișinău, când au fost electrocutați doi copii, vor fi cercetate de ANRE Cauzele și circumstanțele tragediei din Chișinău, când au fost...

Cristina Gherasimov vorbeşte despre aderare: ‘Avem o fereastră de oportunitate rară pe care ne-o oferă istoria’

Cristina Gherasimov vorbeşte despre aderare: 'Avem o fereastră de oportunitate rară pe care ne-o oferă istoria' Republica Moldova are deschisă o fereastră de oportunitate extrem...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.