X

Pentagonul nu consideră drept o ameninţare lansarea unui satelit militar de către Iran

Pentagonul nu consideră drept o ameninţare lansarea unui satelit militar de către Iran, săptămâna trecută, şi dă asigurări că acest dispozitiv este la fel de eficient ca o ”cameră web”, a declarat şeful Comandamentului Spaţial al Forţelor Aeriene şi al Comandamentului Spaţial al SUA, generalul Jay Raymond, relatează AFP, scrie agerpres.

”Iranul susţine că are capacităţi de imagistică. De fapt este o cameră web care rătăceşte în spaţiu, probabil nu este capabilă să ofere informaţii”, a scris generalul Jay Raymond într-un mesaj postat pe Twitter duminică seară.

Citește și : Situaţia pandemiei de COVID-19 în lume

Lansarea acestui satelit a provocat totuşi nemulţumirea Washingtonului, secretarul de stat american Mike Pompeo cerând sâmbătă menţinerea embargoului asupra vânzărilor de arme convenţionale către Iran şi după luna octombrie, după ce a declarat că Teheranul ar trebui ”tras la răspundere”.

Iranul a anunţat miercurea trecută lansarea ”cu succes” a primului său satelit militar, la două luni de la lansarea eşuată a unui satelit ştiinţific şi în contextul tensiunilor cu Washingtonul.

Un gest care a îngrijorat comunitatea internaţională: Regatul Unit l-a calificat drept ”foarte îngrijorător”, în timp ce Parisul a vorbit despre ”o preocupare majoră pentru securitatea regională şi internaţională”.

Citește și : Japonia va aproba în mai tratamentul cu Remdesivir în cazul pacienţilor cu COVID-19

 

Tags: IranJay RaymondMike PompeoPentagontwitter
Categorii: Știrile zilei