X

Pentagonul renunţă la un contract cu Boeing pentru dezvoltarea unui sistem antirachetă

Pentagonul a anunţat miercuri că a renunţat la un proiect de interceptare de rachete dezvoltat de Boeing, citând ”probleme de concepţie tehnică” şi a lansat o licitaţie pentru crearea unui interceptor de nouă generaţie, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ministerul Apărării al SUA ” va rezilia actualul contract cu Boeing pentru dezvoltarea vehiculului extra-atmosferic de nouă generaţie (Redesigned Kill Vehicle, RKV) începând cu 22 august, din cauza unor probleme de proiectare”, a indicat un purtător de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Robert Carver.

Citește și: Justin Trudeau: Canada ‘nu va ceda’ în fața Chinei

“Încetarea acestui program a fost decizia responsabilă de luat”, a declarat secretarul adjunct al Apărării pentru Cercetare şi Inginerie, Michael Griffin. ”Uneori apar probleme atunci când dezvoltăm noi programe”, a explicat el.

În decembrie 2018, agenţia de apărare anti-rachetă a Pentagonului a ajuns la concluzia că ”unele elemente critice” ale proiectului RKV nu îndeplinesc criteriile cerute, a menţionat de asemenea locotenentul colonel Carver.

Citește și: Trump spune că ‘niciun președinte’ american nu a ajutat Israelul la fel de mult ca el

Tags: boeingMichael GriffinPentagonrachetaRedesigned Kill Vehicle (RKV)Robert CarverSUA
Categorii: Știrile zilei