Pentagonul restricţionează accesul la arme pentru militarii străini, după atacul unui saudit la o bază americană

Publicat:

Pentagonul a anunţat vineri noi restricţii cu privire la accesul militarilor străini la arme în bazele militare americane, precum şi alte măsuri, după ce un ofiţer saudit a ucis trei marinari americani la o bază navală din Florida, luna trecută, informează Reuters, scrie agerpres.

“Revenirea la muncă nu înseamnă să revenim la ceea ce era înainte ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Mergem mai departe şi punem în aplicare câteva politici şi proceduri de securitate noi”, a explicat Garry Reid, înaltă oficialitate specializată în intelligence, de la Pentagon, într-o declaraţie.


Citește și : Trump îi cere liderului suprem iranian ‘să fie atent la cuvintele sale’

Trei marinari americani au fost ucişi şi alte opt persoane au fost rănite într-un atac la baza navală de la Pensacola, din Florida. Un adjunct de şerif l-a împuşcat mortal pe atacator, identificat drept sublocotenentul saudit Mohammed Saeed Alshamrani.

După atac, armata americană i-a ţinut la sol pe piloţii saudiţi şi a dispus ca circa 850 de membri ai personalului militar saudit, cu statut de elevi vizitatori în SUA, să participe doar la pregătirile efectuate în sălile de curs, până la revizuirea procedurilor.

Reid a mai menţionat în declaraţia de presă că toate departamentele armatei vor putea relua pregătirile şi pe teren atunci când noile proceduri vor fi implementate.

Săptămâna viitoare, secretarul apărării Mark Esper urmează să viziteze baza de la Pensacola, unde va informa conducerea unităţii cu privirile la schimbările care urmează să intre în vigoare, a anunţat Pentagonul.

Citește și : Zeci de militari sirieni şi insurgenţi, ucişi în confruntări produse în Siria

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.