X

Pentagonul trimite o echipă de experți în Haiti

Pentagonul a anunţat că o echipă de experţi din domeniul securităţii şi aplicării legii din Statele Unite a plecat duminică spre Haiti pentru a stabili ce asistenţă poate oferi Washingtonul după asasinarea preşedintelui haitian Jovenel Moise săptămâna trecută, transmite Reuters, potrivit agerpres.

“Astăzi, o echipă inter-agenţii, în mare parte din cadrul Departamentul pentru Securitate Internă şi FBI, se îndreaptă spre Haiti chiar acum pentru a vedea ce putem face pentru a ajuta în procesul de investigaţie”, a declarat pentru Fox News Sunday purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Citește și: Cuba dă ‘în clocot’! Mânie pe străzi, revoluționarii sunt chemați să apere regimul – VIDEO

La întoarcere, preşedintele Joe Biden va fi informat de echipă şi “va lua apoi decizii cu privire la calea de urmat”, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al administraţiei americane.

Haiti a solicitat ajutorul SUA pentru a securiza ţara şi a investiga atacul de miercuri în care a fost a ucis preşedintele Jovenel Moise la domiciliul său din Port-au-Prince, atentat care a scufundat şi mai mult în haos această ţară deja afectată de sărăcie.

Autorităţile haitiene au declarat că doi americani haitieni se numără printre presupuşii asasini.

Nu a fost comunicat cât timp va rămâne echipa SUA în Haiti.

Citește și: Partidul lui Maia Sandu a câștigat categoric alegerile din Republica Moldova

Oficialul administraţiei americane a declarat duminică că Washingtonul se va consulta cu partenerii săi regionali şi cu ONU.

SUA au respins până acum cererea Haiti de a trimite trupe, iar ONU ar avea nevoie de o autorizaţie din partea Consiliului de Securitate pentru a trimite forţe armate. John Kirby a declarat: “O analizăm aşa cum am face orice altă cerere de asistenţă la Pentagon. Face obiectul unei analize”. 

Tags: asasinatexpertiHaitiJohn KirbyJovenel MoiseONUPentagonSUAwashington
Categorii: Știrile zilei