Pentagonul vrea o soluţie diplomatică în Coreea de Nord

Publicat:

Statele Unite doresc o soluţie diplomatică la escaladarea tensiunilor cu Coreea de Nord asupra programului nuclear şi balistic al Phenianului, a declarat marţi, la New Delhi, ministrul american al apărării Jim Mattis, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

“Scopul nostru este să rezolvăm această criză pe cale diplomatică”, a declarat şeful Pentagonului în cadrul unei conferinţe de presă în capitala Indiei.


“Avem capacitatea de a face faţă celor mai periculoase ameninţări din partea Coreii de Nord, însă şi de a-i sprijini pe diplomaţii noştri să menţină această situaţie cât mai mult timp la nivel diplomatic”, a spus el.

“Continuăm să ne menţinem eforturile conduse la nivel diplomatic la Organizaţia Naţiunilor Unite”, le-a spus el reporterilor.

Totodată, ministrul american al apărării a afirmat că presiunile asupra Coreii de Nord au crescut ca urmare a rezoluţiei ONU.

Citeşte şi: China ştie ce deznodământ ar avea un eventual război între SUA şi Coreea de Nord

Jim Mattis a sosit în India luni după-amiază pentru o vizită de două zile cu scopul întăririi legăturilor militare cu New Delhi, dar şi pentru contracararea consolidării puterii militare chineze. Vizita lui Mattis este prima în India a unui înalt responsabil al administraţiei Donald Trump.

Pe de altă parte, un important oficial rus a declarat marţi că un conflict în Peninsula Coreeană ar avea “consecinţe catastrofale” şi că Ministerul de Externe rus lucrează “în spatele scenei” pentru găsirea unei soluţii politice la criza nord-coreeană, relatează Reuters.

Citat de Ria Novosti, Mihail Ulianov, director al Departamentului pentru neproliferare şi controlul armamentului din cadrul Ministerului de Externe rus, a declarat că abordarea Statelor Unite faţă de Coreea de Nord se află într-un punct mort şi că sancţiunile împotriva Phenianului au fost aproape epuizate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ani grei de închisoare pentru un cuplu condamnat pentru trafic de persoane şi exploatare sexuală

Ani grei de închisoare pentru un cuplu condamnat pentru trafic de persoane şi exploatare sexuală Un bărbat și o tânără au fost condamnați la 18...

Rușii sapă tranșee în jurul centralei nucleare din Zaporojie pe care au capturat-o – studiu

Rușii sapă tranșee în jurul centralei nucleare din Zaporojie pe care au capturat-o - studiu Soldații ruși sapă tranșee în apropierea centralei nucleare din Zaporojie...

Regulament nou cu privire la schimbarea destinației terenurilor agricole de calitate superioară

Regulament nou cu privire la schimbarea destinației terenurilor agricole de calitate superioară Terenurile agricole de calitate superioară vor fi protejate, pentru a nu fi admisă...

Șase diplomați, rechemați din funcție și numiți alții noi

Șase diplomați, rechemați din funcție și numiți alții noi Cinci ambasadori ai R. Moldova și consulul general al țării noastre în orașul italian Milano au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.