X

Pentagonul vrea o soluţie diplomatică în Coreea de Nord

Statele Unite doresc o soluţie diplomatică la escaladarea tensiunilor cu Coreea de Nord asupra programului nuclear şi balistic al Phenianului, a declarat marţi, la New Delhi, ministrul american al apărării Jim Mattis, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

“Scopul nostru este să rezolvăm această criză pe cale diplomatică”, a declarat şeful Pentagonului în cadrul unei conferinţe de presă în capitala Indiei.

“Avem capacitatea de a face faţă celor mai periculoase ameninţări din partea Coreii de Nord, însă şi de a-i sprijini pe diplomaţii noştri să menţină această situaţie cât mai mult timp la nivel diplomatic”, a spus el.

“Continuăm să ne menţinem eforturile conduse la nivel diplomatic la Organizaţia Naţiunilor Unite”, le-a spus el reporterilor.

Totodată, ministrul american al apărării a afirmat că presiunile asupra Coreii de Nord au crescut ca urmare a rezoluţiei ONU.

Citeşte şi: China ştie ce deznodământ ar avea un eventual război între SUA şi Coreea de Nord

Jim Mattis a sosit în India luni după-amiază pentru o vizită de două zile cu scopul întăririi legăturilor militare cu New Delhi, dar şi pentru contracararea consolidării puterii militare chineze. Vizita lui Mattis este prima în India a unui înalt responsabil al administraţiei Donald Trump.

Pe de altă parte, un important oficial rus a declarat marţi că un conflict în Peninsula Coreeană ar avea “consecinţe catastrofale” şi că Ministerul de Externe rus lucrează “în spatele scenei” pentru găsirea unei soluţii politice la criza nord-coreeană, relatează Reuters.

Citat de Ria Novosti, Mihail Ulianov, director al Departamentului pentru neproliferare şi controlul armamentului din cadrul Ministerului de Externe rus, a declarat că abordarea Statelor Unite faţă de Coreea de Nord se află într-un punct mort şi că sancţiunile împotriva Phenianului au fost aproape epuizate.

Tags: Coreea de NordJim MattisPentagonSUA
Categorii: Știrile zilei